286
Στιγμιότυπο από την ταπεινωτική «παρέλαση» των διακινητών στο Σίντζι, με τις ταμπέλες κρεμασμένες στο λαιμό τους | Twitter

«Μεσαιωνικές» σκηνές στην Κίνα: τους συνέλαβαν και τους περιέφεραν σιδηροδέσμιους στους δρόμους

Protagon Team Protagon Team 30 Δεκεμβρίου 2021, 13:41
Στιγμιότυπο από την ταπεινωτική «παρέλαση» των διακινητών στο Σίντζι, με τις ταμπέλες κρεμασμένες στο λαιμό τους
|Twitter

«Μεσαιωνικές» σκηνές στην Κίνα: τους συνέλαβαν και τους περιέφεραν σιδηροδέσμιους στους δρόμους

Protagon Team Protagon Team 30 Δεκεμβρίου 2021, 13:41

Τέσσερις Κινέζοι στην πόλη Σίντζι, τόλμησαν να αψηφήσουν τα πολύ αυστηρά μέτρα για τον κορονοϊό, αλλά πού να  φανταστούν τι τιμωρία τους περίμενε!

Βίντεο που κυκλοφόρησαν στο Διαδίκτυο και έγιναν viral, δείχνουν οπλισμένους αστυνομικούς να τους περιφέρουν σιδηροδέσμιους και με κρεμασμένες ταμπέλες στον λαιμό τους με τη φωτογραφία τους και το όνομά τους, στους δρόμους της πόλης, που βρίσκεται στη νότια Κίνα, για παραδειγματισμό των υπολοίπων.

Η τακτική αυτή από άλλες μακρινές εποχές, έχει απαγορευτεί στην Κίνα, αλλά φαίνεται πως επανήλθε, στην επιχείρηση των αρχών κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Βέβαια, οι τέσσερις άνδρες δεν συνελήφθησαν απλώς επειδή δεν φορούσαν μάσκα στον δρόμο, αλλά σύμφωνα με τον Guardian, ήταν διακινητές, περνώντας παράνομα ανθρώπους από τα σύνορα, τα οποία είναι κλειστά από το 2020.

Την Τρίτη, οι αστυνομικοί τους φόρεσαν την ειδική προστατευτική στολή και τους περιέφεραν στους δρόμους του Σίντζι. Η τοπική εφημερίδα έγραψε ότι η ταπεινωτική παρέλαση είναι «μέρος του σχεδίου για την καταπολέμηση των εγκλημάτων στα σύνορα».

Η μέθοδος αυτή ήταν σύνηθες φαινόμενο στη διάρκεια της διαβόητης Πολιτιστικής Επανάστασης, αλλά έχει απαγορευτεί εδώ και πολλά χρόνια.

Για αυτό και η είδηση από το Σίντζι δεν άρεσε στο Πεκίνο. Το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο «Τα νέα του Πεκίνου», που εκπροσωπεί το Κομμουνιστικό Κόμμα, ανέφερε ότι το περιστατικό «αποτελεί σοβαρή παραβίαση του κράτους Δικαίου και δεν επιτρέπεται να επαναληφθεί».

Τα δικαστήρια και το υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας έχουν κατ’επανάληψη δώσει εντολή από τη δεκαετία του ’80 ακόμα, να απαγορέψουν την δημόσια περιφορά συλληφθέντων, αλλά παρόλα αυτά, πάντα βρίσκονται κάποιοι αρμόδιοι που παίρνουν το νόμο στα χέρια τους. Το πιο πρόσφατο περιστατικό, πριν το Σίντζι, συνέβη τον Φεβρουάριο, στην επαρχία Χεμπέι, όταν οι αρχές συνέλαβαν άνδρα που παραβίασε το lockdown βγαίνοντας να αγοράσει τσιγάρα, και τον έδεσαν σε δέντρο σε δημόσια θέα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...