383
O Πέτερ Ντε Βρις | Twitter

Σε σοβαρή κατάσταση δημοσιογράφος που πυροβoλήθηκε στο κέντρο του Αμστερνταμ

Protagon Team Protagon Team 7 Ιουλίου 2021, 00:16
O Πέτερ Ντε Βρις
|Twitter

Σε σοβαρή κατάσταση δημοσιογράφος που πυροβoλήθηκε στο κέντρο του Αμστερνταμ

Protagon Team Protagon Team 7 Ιουλίου 2021, 00:16

Ο ολλανδός αστυνομικός ρεπόρτερ Πέτερ Ντε Βρις, γνωστός για τις έρευνες του που έχουν φέρει στο φως εγκλήματα του ολλανδικού υποκόσμου, πυροβολήθηκε την Τρίτη σε έναν δρόμο στο Άμστερνταμ και τραυματίστηκε σοβαρά, ανακοίνωσε η αστυνομία.

«Η επίθεση έγινε στην Λάνγκε Λαϊντεσβαρστράτ», υπογράμμισε η ανακοίνωση της αστυνομίας, ένας δρόμος κοντά σε μια από τις μεγαλύτερες πλατείες της πόλης. Ο ολλανδικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός RTL μετέδωσε ότι ο Ντε Βρις είχε μόλις αποχωρήσει από το στούντιο του στο κέντρο του Άμστερνταμ και ότι δέχθηκε μια από τις σφαίρες στο κεφάλι.

Μεταφέρθηκε σε ένα κοντινό νοσοκομείο σε «σοβαρή κατάσταση», τόνισε η αστυνομία η οποία κάλεσε αυτόπτες μάρτυρες να επικοινωνήσουν με τις Αρχές.

Αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την περιοχή καθώς κόσμος συγκεντρωνόταν κοντά στην τοποθεσία που συνέβη το περιστατικό. Η εφημερίδα Parool του Άμστερνταμ δημοσίευσε μια φωτογραφία από τη σκηνή του συμβάντος, η οποία εμφανίζει πολλούς ανθρώπους συγκεντρωμένους γύρω από ένα άτομο ξαπλωμένο στο έδαφος.

Ένας φερόμενος ως ένοπλος συνελήφθη λίγο αργότερα από το περιστατικό, ανέφερε η εφημερίδα Algemeen Dagblad, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές. Η αστυνομία είπε ότι δεν ήταν σε θέση ούτε να επιβεβαιώσει ούτε να διαψεύσει αυτό το δημοσίευμα.

Ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε αναμενόταν να προβεί σε δήλωση μετά από συνάντηση του με κορυφαίους αξιωματούχους των δυνάμεων επιβολής του νόμου που έγινε μετά τον πυροβολισμό του Ντε Βρις, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ANP.

Αστυνομικοί στο σημείο της επίθεσης | REUTERS/Eva Plevier
Ποιος είναι ο Ντε Βρις

Ο 64χρονος διάσημος στην Ολλανδία ρεπόρτερ είναι τακτικός σχολιαστής σε τηλεοπτικά προγράμματα διερεύνησης εγκλημάτων και θεωρείται ρεπόρτερ με πηγές τόσο στις δυνάμεις επιβολής του νόμου όσο και στον υπόκοσμο.

Είναι γνωστός στη χώρα του για τις έρευνες του σε δεκάδες υποθέσεις, ιδίως μετά την απαγωγή το 1983 του μεγιστάνα της μπύρας Φρέντι Χάινεκεν.

Ο Ντε Βρις κέρδισε το 2008 το διεθνές βραβείο Emmy στην κατηγορία επικαιρότητας για τις έρευνες του στην υπόθεση εξαφάνισης της εφήβου Νάταλι Χολογούεϊ στην Αρούμπα το 2005.

Έχει δεχθεί απειλές στο παρελθόν από εγκληματίες του υποκόσμου, σε σύνδεση με αρκετές υποθέσεις.

Το 2013, ο Βίλεμ Χόλεντερ, ο απαγωγέας του Χάινεκεν, καταδικάστηκε για απειλές εναντίον του Ντε Βρις . Ο Χόλεντερ εκτίει σήμερα ποινή ισόβιας κάθειρξης για την εμπλοκή του σε πέντε δολοφονίες.

Το 2019, ο Ριντουάν Ταγκί, που δικάζεται για ανθρωποκτονία και διακίνηση ναρκωτικών, διέψευσε δημοσιεύματα ότι είχε απειλήσει να βάλει ανθρώπους να σκοτώσουν τον Ντε Βρις .

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...