205
|

Ακυρώθηκε συμβόλαιο 10 δισ. δολαρίων του Πενταγώνου προς τη Microsoft

Protagon Team Protagon Team 6 Ιουλίου 2021, 20:44

Ακυρώθηκε συμβόλαιο 10 δισ. δολαρίων του Πενταγώνου προς τη Microsoft

Protagon Team Protagon Team 6 Ιουλίου 2021, 20:44

Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ακύρωσε την κολοσσιαία σύμβαση, ύψους 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που είχε αναθέσει στη Microsoft για την ανάπτυξη του συστήματος αποθήκευσης δεδομένων στο διαδίκτυο (cloud), την οποία αμφισβητούσε δικαστικά η εταιρεία Amazon.

Το Πεντάγωνο ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι οι κολοσσοί της τεχνολογίας Microsoft Corp. και Amazon.com είναι οι μοναδικοί πάροχοι που θεωρούνται «ικανοί να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις» του έργου.

Ακόμη υποστηρίζει ότι η σύμβαση αυτή «δεν ανταποκρίνεται πλέον στις ανάγκες του» κυρίως «λόγω της εξέλιξης των απαιτήσεων» και «της προόδου» που έχει επιτευχθεί στον τομέα. Εκπρόσωπος του υπουργείου είπε ότι η νέα σύμβαση θα είναι ύψους «δισεκατομμυρίων δολαρίων», αποφεύγοντας όμως να δώσει συγκεκριμένους αριθμούς.

Η ακυρωμένη πλέον σύμβαση JEDI (Joint Enterprise Defense Infrastructure Cloud), δεκαετούς διάρκειας, αποτελούσε μέρος ενός ευρύτερου προγράμματος ψηφιακού εκσυγχρονισμού του Πενταγώνου, με στόχο να καταστούν περισσότερο ευέλικτες τεχνολογικά οι υπηρεσίες του. Η σύμβαση ανατέθηκε το 2019 στη Microsoft, ωστόσο η Amazon την αμφισβήτησε, προσφεύγοντας στα δικαστήρια και υποστηρίζοντας ότι η διαδικασία που ακολουθήθηκε αντικατόπτριζε την αθέμιτη επιρροή του τέως προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Οσο ήταν ο πρόεδρος, ο Τραμπ χλεύαζε δημοσίως τον Τζεφ Μπέζος, τον τότε πρόεδρο-γενικό διευθυντή της Amazon και επέκρινε κατ’ επανάληψη την εταιρεία, αλλά και την εφημερίδα Washington Post, η οποία ανήκει στον Μπέζος προσωπικά και όχι την Amazon.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...