333
Στέλιος Μάινας και Κατερίνα Λέχου σε χαρακτηριστική σκηνή από «Το νησί» | Mega

«Σε έναν κόσμο που καίγεται»: το συγκινητικό βίντεο του Mega

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουλίου 2018, 13:59
Στέλιος Μάινας και Κατερίνα Λέχου σε χαρακτηριστική σκηνή από «Το νησί»
|Mega

«Σε έναν κόσμο που καίγεται»: το συγκινητικό βίντεο του Mega

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουλίου 2018, 13:59

Για άλλη μία φορά, οι εργαζόμενοι του Mega αποδεικνύουν έμπρακτα την ευαισθησία και τα γρήγορα αντανακλαστικά τους. Εκτός από το ότι ζήτησαν να αποδεσμευτούν από τις τράπεζες χρήματα από τους μισθούς τους προκειμένου να τα διαθέσουν στους πυρόπληκτους, ανέβασαν στον αέρα ένα νέο βίντεο, που αποτελεί συρραφή με μερικές από τις πιο δυνατές, συγκινητικές και ανθρώπινες σκηνές που έχουν γυριστεί στα τόσα επιτυχημένα σίριαλ που έχει φιλοξενήσει το κανάλι από το 1990.

Το βίντεο αρχίζει με τον Γεράσιμο Γεννατά που ουρλιάζει απελπισμένος μπροστά από το μαγαζί του που καίγεται, στο σίριαλ «Μίλα μου βρώμικα»: «ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΛΕΜΕ!!!ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΟΟΣ!!!». Και αμέσως μετά, ακούγεται μία φωνή που λέει: «Ο,τι φοβάμαι κι ό,τι αγαπάω είσαι εσύ. Οταν κοιμάμαι κι όταν ξυπνάω είσαι ακόμα εκεί. Σε έναν κόσμο που καίγεται…».

Αυτό το ανατριχιαστικό «βιντεοκλίπ», εμπνευσμένο από τα όσα φριχτά συνέβησαν και εξακολουθούν να συμβαίνουν στην Ανατολική Αττική, συνεχίζεται με πολύ δυνατά, αλλά και ανθρώπινα στιγμιότυπα: ζευγάρια που αγκαλιάζονται με δύναμη, όπως ο Στέλιος Μάινας και η Κατερίνα Λέχου στο «Νησί», άνθρωποι σαστισμένοι μπροστά σε φλεγόμενα αυτοκίνητα, ο Θανάσης Βέγγος να κάνει τον σταυρό του σα να προσεύχεται από μία άλλη διάσταση για όλους εμάς στο «Περί ανέμων και υδάτων», η Ελευθερία Βιδάκη που λείπει κι εκείνη απ’ τη ζωή να λέει ένα εγκάρδιο «σ’αγαπάω» με βουρκωμένα, μελαγχολικά μάτια, οι «Απαράδεκτοι» να μας χαιρετούν χαμογελαστοί από μία Ελλάδα και μία δεκαετία που έμοιαζαν πιο ανέμελες και ανέφελες, κι όλα αυτά, με ιδανικό σάουντρακ το τραγούδι «Σε έναν κόσμο που καίγεται» του Γιάννη Σιδεράδη.

Οσο τραγικές ή υπερβολικές κι αν φάνταζαν κάποτε αυτές οι σκηνές μυθοπλασίας, τώρα μοιάζουν πιο ρεαλιστικές από ποτέ.

«Σε έναν κόσμο που καίγεται, έχεις μείνει μόνο εσύ…» λέει το τραγούδι. Για ό,τι κι αν συμβολίζει το «εσύ» για τον καθένα μας, το βίντεο που κρατάει μόλις ενάμισυ λεπτό κι όμως είναι σα να περικλείει μέσα του βιώματα μιας ολόκληρης ζωής, τελειώνει με μία παρέα τριών ατόμων που τρέχουν και βουτούν ξέγνοιαστα στη θάλασσα. Φινάλε σαν ευχή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...