167
Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις | EPA/KENZO TRIBOUILLARD / POOL

Σε αυτοαπομόνωση λόγω κορονοϊού Ντομπρόβσκις, Βεστάγκερ και η πορτογαλέζα επίτροπος

Protagon Team Protagon Team 18 Ιανουαρίου 2021, 16:47
Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις
| EPA/KENZO TRIBOUILLARD / POOL

Σε αυτοαπομόνωση λόγω κορονοϊού Ντομπρόβσκις, Βεστάγκερ και η πορτογαλέζα επίτροπος

Protagon Team Protagon Team 18 Ιανουαρίου 2021, 16:47

Σε αυτοαπομόνωση τέθηκαν από την Κυριακή οι αντιπρόεδροι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις και Μαργκρέτε Βεστάγκερ, καθώς και η πορτογαλίδα επίτροπος για τη Συνοχή και τις Μεταρρυθμίσεις Ελίσα Φερέιρα, ύστερα από συνάντηση με πορτογάλο υπουργό στη Λισαβόνα, ο οποίος διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό.

Ωστόσο, ούτε η πρόεδρος της Επιτροπής Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν ούτε άλλοι επίτροποι, που συμμετείχαν επίσης στο ταξίδι της Παρασκευής για να συναντήσουν τους πορτογάλους υπουργούς, θεωρούνται στενές επαφές του υπουργού Οικονομικών Γιοάο Λεάο.

Μέλη του Σώματος των Επιτρόπων είχαν βρεθεί στην Πορτογαλία για τη σηματοδότηση της έναρξης της εξάμηνης προεδρίας της στην ΕΕ.

Με τους κανόνες που ισχύουν στο Βέλγιο, οι επίτροποι πρέπει να μείνουν σε απομόνωση και να κάνουν τεστ έπειτα από επτά ημέρες. Η αυτοαπομόνωση θα λήξει μόλις βγουν τα αποτελέσματα.

Ο Ντομπρόβσκις και η Βεστάγκερ είναι δύο από τους τρεις εκτελεστικούς αντιπροέδρους της ΕΕ (ο τρίτος είναι ο Φρανς Τίμερμανς) και από τους πιο στενούς συνεργάτες της Φον ντερ Λάιεν, υπενθυμίζει το Politico.

Σε αυτοαπομόνωση είναι και ο πορτογάλος υπουργός, χωρίς να εμφανίζει συμπτώματα.