429
H Μαρία Σάκκαρη στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη της επί της Τατιάνα Μαρία | Youtube

Σάκκαρη: «Υπήρχαν μέρες που δεν ήθελα να σηκωθώ από το κρεβάτι…»

Protagon Team Protagon Team 30 Αυγούστου 2022, 14:13
H Μαρία Σάκκαρη στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη της επί της Τατιάνα Μαρία
|Youtube

Σάκκαρη: «Υπήρχαν μέρες που δεν ήθελα να σηκωθώ από το κρεβάτι…»

Protagon Team Protagon Team 30 Αυγούστου 2022, 14:13

Στις δυσκολίες που αντιμετώπισε με την ψυχική της υγεία και τη διαχείριση της επιτυχίας της μίλησε η Μαρία Σάκκαρη. «Δεν το απολάμβανα, πάσχιζα, υπήρχαν ημέρες που δεν ήθελα να σηκωθώ από το κρεβάτι», είπε μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη της επί της Τατιάνα Μαρία.

«Τώρα πλέον, βγαίνω στο γήπεδο κάθε μέρα με ένα χαμόγελο στα χείλη. Θα υπάρχουν κακές μέρες όπως στο Σινσινάτι, αλλά και πάλι απόλαυσα το παιχνίδι. Πριν από μερικούς μήνες δεν θα συνέβαινε αυτό», συμπλήρωσε.

Η ίδια εξήγησε ότι το θέμα δεν ήταν τα αποτελέσματα, αλλά η διαχείριση του νέου προφίλ της, του γεγονότος ότι ήταν μία από τις τρεις κορυφαίες τενίστριες στην παγκόσμια κατάταξη. Κάποιος, σημείωσε, μπορεί να αναρωτιέται τι διαφορά έχει το Νο6 με το Νο3. «Για εμένα υπήρχε», πρόσθεσε.

«Στη Μαδρίτη έκλεινα τις κουρτίνες, δεν ήθελα να σηκωθώ από το κρεβάτι», περιέγραψε. «Ήταν πολύ δύσκολο, αλλά είχα τους σωστούς ανθρώπους γύρω μου. Την οικογένειά μου, την ομάδα μου, το αγόρι μου, τους φίλους μου. Όλοι με βοήθησαν. Μου πήρε χρόνο γιατί είχα χάσει τον εαυτό μου. Ήταν δύσκολο. Και έβλεπα ότι όλοι γύρω μου υπέφεραν μαζί μου», εξομολογήθηκε.

Ποια είναι όμως η διαφορά του Νο6 με το Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης, ρωτήθηκε. «Τώρα που σας μιλάω, δεν υπάρχει καμία διαφορά. Είναι ένα επίτευγμα που πολλοί δεν έχουν πετύχει. Ήταν όλα στο μυαλό μου. Μόλις κέρδισα εκείνο το ματς και έγινα το Νο3, βγήκαν όλα τα συναισθήματα. Νομίζω ότι στο μυαλό μου το έκανα πιο μεγάλο από ό,τι ήταν. Γιατί, ακόμα και αν είσαι στο Νο15, 20 ή 50, πόσοι προσπάθησαν να το κάνουν και δεν το έχουν πετύχει; Τώρα καταλαβαίνω ότι δεν υπάρχει διαφορά», απάντησε.

Μία από τις ερωτήσεις που δέχθηκε ήταν εάν μίλησε στη μητέρα της, Αγγελική Κανελλοπούλου και εξομολογήθηκε ότι την πήρε τηλέφωνο κλαίγοντας.

«Η μαμά μου υπέφερε περισσότερο. Θυμάμαι που της τηλεφώνησα από το Σαν Χοσέ και έκλαιγα σαν να ήμουν πέντε χρονών. Νομίζω ότι της ράγισα την καρδιά. Γιατί δεν μπορούσε να συμπεριφερθεί όπως η Αγγελική, η πρώην παίκτρια, ήταν η μαμά μου. Μου είπε αν δεν μπορώ, δεν θέλω να παίξω, να επιστρέψω. “Έλα πίσω και θα πάμε όλοι μαζί διακοπές, θα ξαναβρείς τη χαρά σου”, μου είπε. Τελικά δεν το έκανα, δεν επέστρεψα», περιέγραψε.

Το ότι ανοίχτηκε και είπε πώς ένιωθε, τη βοήθησε, υπογράμμισε. «Ακόμα και σε εσάς (τους δημοσιογράφους), δεν θα μπορούσα να πω ότι είμαι μια χαρά και να προσποιούμαι. Ήθελα να πω την αλήθεια», συμπλήρωσε.

«Είναι πολύ όμορφο που είχα την στήριξη του κόσμου. Το 90-95% των σχολίων ήταν θετικά. Μου ανέβασε την αυτοπεποίθηση», κατέληξε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...