238
Οι ρίψεις από αέρος είναι στοχευμένες και σε σημεία που είναι δύσβατα | Intimenews/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Σαφείς ενδείξεις εμπρησμού για την πυρκαγιά στην Εύβοια

Protagon Team Protagon Team 15 Αυγούστου 2019, 10:24
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 15/08/2019 18:30
Οι ρίψεις από αέρος είναι στοχευμένες και σε σημεία που είναι δύσβατα
|Intimenews/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Σαφείς ενδείξεις εμπρησμού για την πυρκαγιά στην Εύβοια

Protagon Team Protagon Team 15 Αυγούστου 2019, 10:24
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 15/08/2019 18:30

Στο ενδεχόμενο η μεγάλη πυρκαγιά στην Εύβοια να οφείλεται σε εμπρησμό στρέφονται τα κλιμάκια της πυροσβεστικής που συγκεντρώνουν μαρτυρίες και άλλο υλικό από την πληγείσα περιοχή.

Ο ΣΚΑΪ μετέδωσε την Πέμπτη ότι υπάρχουν μαρτυρίες για ένα όχημα και μοτοσικλέτες που βρέθηκαν στην περιοχή όπου ξέσπασε η μεγάλη πυρκαγιά  τα ξημερώματα της Τρίτης, γύρω στις 03:00. Το ανακριτικό της πυροσβεστικής έχει συγκεντρώσει 25 καταθέσεις μέχρι στιγμής.

Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη στα όρια του καταφυγίου άγριων ζώων, σε μια χαράδρα βορειανατολικά του χωριού Πλατανιά, με τη βοήθεια και εναέριων μέσων που επιχειρούν από τα ξημερώματα.

Το στοίχημα είναι να περιορίσουν τις συνεχείς αναζωπυρώσεις, με στόχο να εμποδίσουν την εξέλιξη της πυρκαγιάς, που έχει μπει σε ένα μέρος του καταφυγίου, όπου δεν υπάρχουν δρόμοι.

Συνολικά επιχειρούν περίπου 400 πυροσβέστες με 98 οχήματα, 5 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα από την δύναμη του ελληνικού στόλου, συν δύο ιταλικά και ένα ισπανικό αεροσκάφος, που έφτασαν μετά το αίτημα για συνδρομή στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας (rescEU).

Συμμετέχει ακόμα ένα συντονιστικό αεροσκάφος καθώς και το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «Όλυμπος», ενώ συνδράμουν 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 4 μηχανήματα έργου του στρατού, 10 υδροφόρες και 8 μηχανήματα έργου της Περιφέρειας και των ΟΤΑ, η Δασική Υπηρεσία, το ΕΚΑΒ και 38 εθελοντές πυροσβέστες με 6 εθελοντικά οχήματα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...