165
Πληρωμή μισθών μέχρι και με... bitcoin στη Νέα Ζηλανδία | Reuters

Νέα Ζηλανδία: Η πρώτη χώρα που θα πληρώνει μισθούς σε κρυπτονόμισμα

Protagon Team Protagon Team 14 Αυγούστου 2019, 22:36
Πληρωμή μισθών μέχρι και με... bitcoin στη Νέα Ζηλανδία
|Reuters

Νέα Ζηλανδία: Η πρώτη χώρα που θα πληρώνει μισθούς σε κρυπτονόμισμα

Protagon Team Protagon Team 14 Αυγούστου 2019, 22:36

Η Νέα Ζηλανδία αποτελεί την πρώτη χώρα που νομιμοποίησε την πληρωμή μισθών με κρυπτονόμισμα.

Ειδικότερα, έπειτα από οδηγία που εξέδωσαν το υπουργείο Εσωτερικών Εσόδων και η εφορία της χώρας για την πειραματική εφαρμογή, από την 1η Σεπτεμβρίου – και αρχικά για μία τριετία – η πληρωμή των μισθών των υπαλλήλων θα μπορεί να γίνεται μέχρι και με… bitcoin.

Η νομοθεσία, που εγκρίθηκε στις 7 Αυγούστου, προβλέπει την δυνατότητα πληρωμής με κρυπτονόμισμα σε τακτική βάση ενός τμήματος των μισθωτών υπαλλήλων και εξαιρεί τους ελεύθερους επαγγελματίες και υπεργολάβους.

Επιπλέον, επιτάσσει πως τα κρυπτονομίσματα αυτά θα πρέπει να μπορούν να μετατρέπονται «με τρόπο άμεσο» σε κάποιο σταθερό, ενιαίο κρυπτονόμισμα, του οποίου η ισοτιμία θα είναι συνδεδεμένη με ένα, ή περισσότερα εθνικά νομίσματα.

Όπως τονίζει ο νομοθέτης, «δεν είναι όλα τα κρυπτονομίσματα αποδεκτά», αποσαφηνίζοντας πως για να θεωρηθούν κατάλληλα για την καταβολή «μισθών ή αποζημιώσεων» θα πρέπει να έχουν ομοιότητες με τα υπάρχοντα επίσημα νομίσματα, ώστε να μην κινδυνεύουν με κυρωτικά μέτρα, ή απαγορεύσεις και να μπορούν να μετατραπούν σε κάποιο εθνικό νόμισμα.