335
Ο Ντάνιελ Κρεγκ και η συμπρωταγωνίστριά του Λία Σεϊντού ποζάρουν με φόντο τη Ματέρα | Instagram

Πώς μια μικρή πόλη στην Ιταλία πλουτίζει από την νέα ταινία Τζέιμς Μποντ

Protagon Team Protagon Team 12 Σεπτεμβρίου 2019, 10:50
Ο Ντάνιελ Κρεγκ και η συμπρωταγωνίστριά του Λία Σεϊντού ποζάρουν με φόντο τη Ματέρα
|Instagram

Πώς μια μικρή πόλη στην Ιταλία πλουτίζει από την νέα ταινία Τζέιμς Μποντ

Protagon Team Protagon Team 12 Σεπτεμβρίου 2019, 10:50

Μπορεί η νέα ταινία ταινία του πράκτορα 007 να μαστίζεται από κακοτυχίες όμως απ’ ότι φαίνεται τα πράγματα το τελευταίο διάστημα έχουν αρχίσει να μπαίνουν σε μια σειρά. Σε πρώτη φάση η ταινία απέκτησε τίτλο ύστερα από μήνες αβεβαιότητας και μουρμούρας. Και τώρα έρχονται στο φως της δημοσιότητας εντυπωσιακές φωτογραφίες και βίντεο από τα γυρίσματα του «No Time to Die» στην πανέμορφη μεσαιωνική πόλη Ματέρα, στην Ιταλία.

Αποψη της Ματέρα (Wikipedia)

Τα γυρίσματα αναμένεται να τονώσουν σημαντικά την οικονομία της πόλης, με τις προβλέψεις να κάνουν λόγο για ένα ποσό κοντά στα 12 εκατομμύρια ευρώ. «Αυτή είναι μια απίστευτη ευκαιρία», δήλωσε ο δήμαρχος Ραφαέλο Ντε Ρουγκέρι. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Ματέρα γυρίστηκε και η ταινία του Μελ Γκίμπσον «Τα Πάθη του Χριστού» το 2004.

Τα γυρίσματα

Τα στενά, ήσυχα σοκάκια που συνδέουν τις πέτρινες εκκλησίες και τις σπηλιές (οι οποίες κατοικούνταν από ανθρώπους έως και το 1950) γέμισαν ξαφνικά με μοτοσικλέτες και κινηματογραφικά drones. Η καταδίωξη της γκρίζας Aston Martin DB5, σήμα κατατεθέν του Τζέιμς Μποντ, είναι γεγονός. Σκηνές από τα παλιά, που κόβουν την ανάσα, ίσως η πρώτη θετική εξέλιξη στην ιστορία μιας ταινίας που θεωρήθηκε από πολλούς «καταραμένη».

Σκηνή από την καταδίωξη στην κεντρική πλατεία της πόλης (Reuters)
Η Aston Martin του 007 (Reuters)
Οι σπηλιές της Ματέρα (Wikipedia)

Παρά τα μικροπροβλήματα που προκάλεσαν τα γυρίσματα στους κατοίκους τις περιοχής, αξιωματούχοι στη νότια Ιταλία δήλωσαν ότι δεν έχουν τίποτε άλλο παρά ευγνωμοσύνη προς τους ανθρώπους της ταινίας. «Ολοι εμείς στην Ματέρα είμαστε περήφανοι που πραγματοποιήθηκε εδώ μέρος των γυρισμάτων της καινούριας ταινίας Τζέιμς Μποντ. Η ιστορική αρχιτεκτονική και η γραφειοκρατία της Ιταλίας δεν αποτέλεσαν τελικά εμπόδιο στα γυρίσματα γεγονός που μας χαροποιεί ιδιαίτερα», τόνισε κλείνοντας ο δήμαρχος της πόλης.

Δείτε το βίντεο από τα γυρίσματα του «No Time to Die» στην Ματέρα