267
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Microsoft στο Νταβός | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΓτΠ/ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Πρόσκληση Μητσοτάκη στη Μicrosoft: Το επόμενο Data Center να γίνει στην Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 23 Ιανουαρίου 2020, 15:40
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Microsoft στο Νταβός
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΓτΠ/ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Πρόσκληση Μητσοτάκη στη Μicrosoft: Το επόμενο Data Center να γίνει στην Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 23 Ιανουαρίου 2020, 15:40

Το ενδεχόμενο το επόμενο Data Center της Microsoft να γίνει στην Ελλάδα συζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο της εταιρείας, Μπραντ Σμιθ, στο πλαίσιο επίσκεψης του Πρωθυπουργού στο περίπτερο της Microsoft στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεναγήθηκε από τον πρόεδρο της Microsoft, ο οποίος του παρουσίασε μαζί με τους συνεργάτες του καινοτόμες τεχνολογικές εφαρμογές που συνδέουν την ψηφιακή εποχή με τις πράσινες τεχνολογίες.

Αμέσως μετά, κατά τη διμερή συνάντησή του με τον πρόεδρο της Microsoft, ο Πρωθυπουργός πρότεινε την αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και του αρχαιολογικού πλούτου της Ελλάδος.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Μπραντ Σμιθ ανέφερε στον Πρωθυπουργό ότι αυτό είναι κάτι που ενδιαφέρει την Microsoft η οποία επενδύει σε αυτού του είδους τα προγράμματα.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι η αμερικανική εταιρεία θα μπορούσε να επισκεφθεί έναν σημαντικό αρχαιολογικό χώρο, όπως η Ολυμπία, και να υποβάλλει μία πρόταση στην κυβέρνηση για το πώς η ψηφιακή τεχνολογία μπορεί να αναδείξει τη συνολική εμπειρία του επισκέπτη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο περίπτερο της Microsoft

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας συζητήθηκε η πιθανότητα το επόμενο Data Center της Microsoft να γίνει στην Ελλάδα.

Με δεδομένο ότι η χώρα μας βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των προσπαθειών για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και της μετάβασης σε μία οικονομία μηδενικών εκπομπών, η δυνατότητα τροφοδότησης του Data Center με πράσινη ενέργεια είναι κάτι που ενδιαφέρει ιδιαίτερα εταιρείες όπως η Microsoft.