204
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή, κατά την ψηφοφορία για Πρόεδρο της Δημοκρατίας | REUTERS/Costas Baltas

Μητσοτάκης από το Νταβός: Περισσότερες γυναίκες στην κυβέρνηση με τον πρώτο ανασχηματισμό

Protagon Team Protagon Team 23 Ιανουαρίου 2020, 11:23
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή, κατά την ψηφοφορία για Πρόεδρο της Δημοκρατίας
|REUTERS/Costas Baltas

Μητσοτάκης από το Νταβός: Περισσότερες γυναίκες στην κυβέρνηση με τον πρώτο ανασχηματισμό

Protagon Team Protagon Team 23 Ιανουαρίου 2020, 11:23

Στα μάτια των ξένων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτηρίζεται από ένα οξύμωρο σχήμα: είναι ο άνθρωπος που πρότεινε και εξέλεξε την πρώτη γυναίκα Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην ιστορία της Ελλάδας αλλά και αυτός που έχει μόλις πέντε γυναίκες στην κυβέρνησή του, μόλις δύο δε σε υπουργικό θώκο.

Αυτό λοιπόν ήταν ένα από τα πρώτα ερωτήματα που τέθηκαν στον Πρωθυπουργό, από το Politico, κατά την άφιξή του στο Νταβός, για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ. Και ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε ότι στον πρώτο ανασχηματισμό της κυβέρνησης θα τοποθετηθούν περισσότερες γυναίκες.

Ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εκλογή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

«Μόλις εκλέξαμε την πρώτη γυναίκα Πρόεδρο στην ιστορία της Ελληνικής Δημοκρατίας», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

«Ο στόχος μου ήταν να επιλέξω ένα πρόσωπο που συμβολίζει την ενότητα της χώρας και, δεύτερον, να καταστήσω απολύτως σαφές ότι προχωράμε σε μια νέα εποχή. Η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει λάβει σημαντικές αποφάσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα ζητήματα του περιβάλλοντος».

Επίσης, ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για το έργο της κυβέρνησης και απαντώντας στην επισήμανση του Politico ότι οι γυναίκες υποεκπροσωπούνται, ανέφερε ότι αυτό είναι κάτι που σκοπεύει να αλλάξει στον πρώτο ανασχηματισμό, τονίζοντας ωστόσο πως δεν περιλαμβάνονται στα άμεσα σχέδιά του αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...