318
| Menelaos Myrillas / SOOC

Προσφυγικό: Ο Τζαβάρας μίλησε για «κατοχή των αλλοδαπών επί των ημεδαπών» στη… Μανωλάδα

Protagon Team Protagon Team 4 Φεβρουαρίου 2020, 14:34
| Menelaos Myrillas / SOOC

Προσφυγικό: Ο Τζαβάρας μίλησε για «κατοχή των αλλοδαπών επί των ημεδαπών» στη… Μανωλάδα

Protagon Team Protagon Team 4 Φεβρουαρίου 2020, 14:34

Στην πολιτική το timing είναι το παν. Την ώρα λοιπόν που η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με την κρίση του Προσφυγικού, με την κατάσταση στη Λέσβο να είναι έκρυθμη και να μετρά δεκάδες χιλιάδες εξαθλιωμένους πρόσφυγες και μετανάστες στις παραγκουπόλεις των νησιών του Αιγαίου, ο Κώστας Τζαβάρας, βουλευτής Ηλείας της ΝΔ, θυμήθηκε να επιστρατεύσει μια πολιτικά αμφιλεγόμενη, αν όχι ξενοφοβική, ρητορική περί «κατοχής» των αλλοδαπών επί των ημεδαπών.

Και το είπε μάλιστα ο κ. Τζαβάρας, αναφερόμενος στη γνωστή Μανωλάδα με τα περιβόητα φραουλοχώραφα, όπου επί χρόνια μετανάστες και πρόσφυγες αντιμετωπίζονταν σαν «σύγχρονοι σκλάβοι».

Ο κ. Τζαβάρας μίλησε την Τρίτη στον ραδιοσταθμό «Θέμα 104,6» και παραδέχτηκε πως έπρεπε να έχει δοθεί μεγαλύτερη βαρύτητα ώστε να έρθουν σε επαφή με τις τοπικές κοινωνίες οι αρμόδιοι. Επρεπε να περαστούν τα μηνύματα που πρέπει να υιοθετήσουμε όλοι, αν και είναι πολύ δύσκολο, παραδέχτηκε.

«Εγώ, προερχόμενος εξ Ηλείας και έχοντας εκεί πολύ σοβαρά προβλήματα, θα ξέρετε, αυτή η ιστορία με τις φράουλες στη Μανωλάδα, ήδη υπάρχουν 5.000 αλλοδαποί εκεί που έχουν κάνει ένα ιδιότυπο γκέτο και ζουν παράλληλα σε μία δικιά τους κοινωνία ξεχωριστή και αυτόνομη, οι περισσότεροι είναι παράνομοι, δεν τολμάει όμως η πολιτεία να βάλει εκεί τους κανόνες που χρειάζονται και απαιτούνται και καθημερινά μετά τις 5-6 η ώρα βαράει σιωπητήριο στην περιοχή, δεν κυκλοφορεί κανείς, κυκλοφορούν μόνο οι αλλοδαποί, είναι μία ιδιότυπη κατοχή των αλλοδαπών επί των ημεδαπών», είπε ο κ. Τζαβάρας, ξεχνώντας προφανώς ότι είναι οι συντοπίτες του που έχουν προσελκύσει τους «αλλοδαπούς» για να τους βάλουν να δουλεύουν για 10 και 12 ώρες στα χωράφια και να μένουν σε παράγκες.

Πρόσφατα ένας 40χρονος εργάτης γης από το Μπαγκλαντές βρέθηκε κρεμασμένος…

Ο κ. Τζαβάρας δεν έκρινε σκόπιμο να καυτηριάσει την εκμετάλλευση απελπισμένων προσφύγων και μεταναστών στα χωράφια της ντροπής. Εσπευσε πάντως να προσθέσει ότι δεν είναι ρατσιστής, ούτε διαπνέεται από αντιανθρωπιστικές ιδέες και τόνισε πως πρέπει να μπουν κανόνες σε αυτά τα φαινόμενα, «κάτι που επιβάλλει και απαιτεί η δημοκρατία», όπως ανέφερε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...