423
| Intime/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ο ΣΥΡΙΖΑ «αδειάζει» τον Πολάκη, τη διαγραφή του ζήτησε η ΝΔ

Protagon Team Protagon Team 26 Φεβρουαρίου 2023, 15:13
|Intime/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ο ΣΥΡΙΖΑ «αδειάζει» τον Πολάκη, τη διαγραφή του ζήτησε η ΝΔ

Protagon Team Protagon Team 26 Φεβρουαρίου 2023, 15:13

Η στοχοποίηση μια μεγάλης ομάδας δημοσιογράφων, των δικαστών του Ειδικού Δικαστηρίου που καταδίκασε τους κ.κ. Παππά και Καλογρίτσα για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, τεσσάρων τραπεζιτών, όπως και του διοικητή της ΑΑΔΕ, από τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος επέλεξε να αναρτήσει τις φωτογραφίες των εν λόγω προσώπων σε post του στο Facebook υπό τον τίτλο «ΤΟ ΒΑΘΥ ΚΡΑΤΟΣ», για να σχολιάσει στη συνέχεια ότι η χώρα πρέπει να «καθαρίσει» από αυτά προκειμένου η «επόμενη φορά να είναι αλλιώς» (περισσότερα εδώ), φάνηκε να βαθαίνει το ρήγμα μεταξύ του κρητικού βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και της ηγεσίας του κόμματος, με την τελευταία να τον αποδοκιμάζει την Κυριακή.

Σημειώνεται, πάντως, πως το «άδειασμα» του πρώην υπουργού έγινε μέσω πηγών της Κουμουνδούρου, με το Γραφείο Τύπου του κόμματος να αποφεύγει να τοποθετηθεί επισήμως – τουλάχιστον σε πρώτη φάση.

Η αντίδραση των πηγών της αξιωματικής αντιπολίτευσης έπεται της –επίσημης– αντίδρασης της ΝΔ και όχι της δημοσίευσης του επίμαχου post του «αψύ Κρητικού», το οποίο είχε ανέβει στα social media περισσότερες από 10 ώρες πριν. Σε κάθε περίπτωση, οι απειλές του Πολάκη φέρεται να απαντώνται από την Κουμουνδούρου με την απειλή εξόδου του από τα ψηφοδέλτια του κόμματος.

Η άτυπη ενημέρωση από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ είχε ως εξής:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόγραμμα και πολιτική που έχουν εγκριθεί από το συνέδριό του. Εχει επίσης αρχές λειτουργίας που χαρακτηρίζονται από δημοκρατία, συλλογικότητα και προβλέπουν την υπεράσπιση και όχι την υπονόμευση της πολιτικής του από τα μέλη του και πολύ περισσότερο τα στελέχη της ηγεσίας.

Οποιος πιστεύει ότι μπορεί να χαράζει δική του πολιτική, να διαμορφώνει ψηφοδέλτια και να επιβάλλει την ιδιωτική ατζέντα που ο ίδιος προκρίνει, με συνεχείς δημοσιεύσεις και αγνοώντας τις αρχές και την πολιτική του κόμματος, έχει προφανώς συνειδητά αποφασίσει να θέσει εαυτόν εκτός εκλογικής μάχης».

Επισημαίνεται ότι αυτή είναι η δεύτερη, κατά τα φαινόμενα, δημόσια διαμάχη μεταξύ του Πολάκη και της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, μετά το περιστατικό με τη μη συμπερίληψη του φίλου και συντρόφου του πρώτου, Μιχάλη Χαιρετάκη, στα ψηφοδέλτια του κόμματος στα Χανιά (περισσότερα εδώ).

Νέα ανακοίνωση από τη ΝΔ

Το σχόλιο των πηγών του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν νέα αντίδραση από το «γαλάζιο» στρατόπεδο.

«Οι χυδαιότητες, οι απειλές και οι προγραφές κατά δημοσιογράφων, δικαστών και κρατικών λειτουργών από τον κ. Πολάκη δεν μπορούν να καλύπτονται με διαρροές από τον ΣΥΡΙΖΑ περί αποπομπής από τα ψηφοδέλτια», επεσήμανε η ΝΔ. «Σε κάθε δημοκρατικό κόμμα θα ήταν αυτονόητη η διαγραφή του και αυτό απαιτούμε να κάνει ο κ. Τσίπρας που μέχρι σήμερα τον κάλυπτε», πρόσθεσε.

«Επίσης αυτονόητη θεωρούμε την αποπομπή από τα ψηφοδέλτια του ομόφωνα καταδικασμένου Νίκου Παππά», κατέληξε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...