297
Προειδοποιητικές βολές Τραμπ μέσω twitter | REUTERS/Joshua Roberts

Προειδοποιητικό tweet Τραμπ στη Βόρεια Κορέα: «Πάει γυρεύοντας»

Protagon Team Protagon Team 11 Απριλίου 2017, 21:20
Προειδοποιητικές βολές Τραμπ μέσω twitter
|REUTERS/Joshua Roberts

Προειδοποιητικό tweet Τραμπ στη Βόρεια Κορέα: «Πάει γυρεύοντας»

Protagon Team Protagon Team 11 Απριλίου 2017, 21:20

Εκπρόσωπος του υπουργείου των Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας είχε δηλώσει το βράδυ της Δευτέρας ότι οι προετοιμασίες των ΗΠΑ για την εισβολή στο έδαφος της βρίσκονται «σε σοβαρό σημείο προετοιμασίας» με την αποστολή από το αμερικανικό Πεντάγωνο ομάδας μάχης αεροπλανοφόρου, στα ανοιχτά της κορεατικής χερσονήσου.

Σύμφωνα με το ίδιο εκπρόσωπο «η ξαφνική ανάπτυξη» του αμερικανικού πυρηνοκίνητου αεροπλανοφόρου Carl Vinson και της ναυτικής μοίρας που το συνοδεύει στα ανοιχτά της Κορεατικής Χερσονήσου αποδεικνύει ότι οι «ριψοκίνδυνες κινήσεις της Ουάσιγκτον για την εισβολή στη Βόρεια Κορέα βρίσκονται σε σοβαρό στάδιο υλοποίησης. Εάν οι ΗΠΑ τολμήσουν να προχωρήσουν στην ανάληψη στρατιωτικής δράσης, υπό το πρόσχημα μιας “προληπτικής επίθεσης” αλλά και “της αλλαγής ηγεσίας” τότε, η Βόρεια Κορέα είναι έτοιμη ν’ αντιδράσει κατά οποιασδήποτε πολεμικής ενέργειας», είχε πει.

Την Τρίτη, τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας συνέχισαν τις προειδοποιήσεις, λέγοντας ότι εάν δουν κάποια επιθετική κίνηση, θα προχωρήσουν σε πυρηνική επίθεση προς τα δυτικά του Ειρηνικού Ωκεανού. Αντίστοιχα, κινεζικά μέσα ενημέρωσης ζητούσαν από τις ΗΠΑ να χαμηλώσουν τους τόνους, καθώς μια πρόκληση θα μπορούσε να πυροδοτήσει έναν πόλεμο στην κορεατική χερσόνησο. Ετσι, ήρθε η στιγμή να απαντήσει ο Τραμπ.

Για την ακρίβεια, προειδοποιητικό μήνυμα στη Βόρεια Κορέα, μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, έστειλε ο Ντόναλντ Τραμπ, καλώντας την Κίνα να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του ζητήματος.

«Η Βόρεια Κορέα πάει γυρεύοντας. Αν η Κίνα αποφασίσει να βοηθήσει, αυτό θα είναι σπουδαίο. Αν όχι, θα λύσουμε το πρόβλημα χωρίς αυτούς!» έγραψε ο Τραμπ στο Twitter.

«Εξήγησα στον πρόεδρο της Κίνας ότι μια εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ θα ήταν πολύ καλύτερη για αυτούς αν έλυναν το πρόβλημα της Βόρειας Κορέας!», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζουμε ότι κατά την πρώτη επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Ασία τον προηγούμενο μήνα ο αμερικανός ΥΠΕΞ, Ρεξ Τίλερσον, είχε δηλώσει ότι «οι ΗΠΑ θα εξετάσουν το ενδεχόμενο ανάληψης στρατιωτικής δράσης κατά της Βόρειας Κορέας, αν προκληθούν».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...