376
Η Κάρολαϊν Κένεντι παρουσιάζει το βραβείο της Βιβλιοθήκης Τζον Κένεντι, που απονεμήθηκε στη Νάνσι Πελόζι, το 2019 | EPA/CJ GUNTHER

Πρεσβευτή στην Αυστραλία όρισε την Κάρολαϊν Κένεντι ο Μπάιντεν

Protagon Team Protagon Team 16 Δεκεμβρίου 2021, 12:28
Η Κάρολαϊν Κένεντι παρουσιάζει το βραβείο της Βιβλιοθήκης Τζον Κένεντι, που απονεμήθηκε στη Νάνσι Πελόζι, το 2019
|EPA/CJ GUNTHER

Πρεσβευτή στην Αυστραλία όρισε την Κάρολαϊν Κένεντι ο Μπάιντεν

Protagon Team Protagon Team 16 Δεκεμβρίου 2021, 12:28

Την κόρη του δολοφονημένου Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι, Κάρολαϊν , επέλεξε ο Τζο Μπάιντεν για τη θέση του πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αυστραλία.

Η 64χρονη Κένεντι ήταν πρεσβευτής στο Τόκιο, στη διάρκεια της δεύτερης θητείας του Μπαράκ Ομπάμα, από το 2013 έως το ’17.

Ο διορισμός της σε διπλωματικό πόστο από τον Λευκό Οίκο ήταν κάτι αναμενόμενο, αλλά ανακοινώθηκε σχεδόν έναν χρόνο αφότου ανέλαβε την προεδρία ο Μπάιντεν, καθώς Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές καθυστερούν τις περισσότερες διαδικασίες επικύρωσης των διορισμών πρεσβευτών σε θέσεις-κλειδιά.

Η Κένεντι, που έχει σπουδάσει Νομική και έχει γράψει αρκετά βιβλία, είναι το μόνο μέλος της στενής οικογένειας που παραμένει στη ζωή. Ο πατέρας της δολοφονήθηκε το 1963, η μητέρα της Τζάκι πέθανε από καρκίνο το 1994, ο αδελφός της,  Τζον, σε αεροπορικό δυστύχημα, το 1999.

Η Καμπέρα θεωρείται κρίσιμο πόστο για την αμερικανική κυβέρνηση, καθώς θέλει να ενισχύσει τους δεσμούς της με την Αυστραλία, με φόντο τη συνεχιζόμενη κλιμάκωση των εντάσεων με την Κίνα στην περιφέρεια Ινδικού-Ειρηνικού.

Η ανακοίνωση τον Σεπτέμβριο της συμφωνίας AUKUS, που συμπεριέλαβε την αγορά αμερικανικών πυρηνοκίνητων υποβρυχίων από το αυστραλιανό Πολεμικό Ναυτικό, προκάλεσε οργή στο Πεκίνο, που έκανε λόγο για «εξαιρετικά ανεύθυνη» κίνηση.

Στις αρχές του μήνα, ο ειδικός επιτετραμμένος του Μπάιντεν για την περιοχή Ινδικού-Ειρηνικού, Κερτ Κάμπελ, δήλωνε ότι η Κίνα διεξάγει «οικονομικό πόλεμο» εναντίον της Αυστραλίας για να τη «γονατίσει».

Η μικρή Κάρολαϊν στην αγκαλιά του μπαμπά της, Τζον Κένεντι υπό το βλέμμα της μαμάς της, Τζάκι Κένεντι, το 1963 – EPA/CECIL STOUGHTON / JFK PRESIDENTIAL LIBRARY / HANDOUT

Η κόρη του Τζον Κένεντι δεν ενέδωσε στις συνεχείς παροτρύνσεις των Δημοκρατικών, που ήθελαν να τη δουν να κατεβαίνει στην πολιτική αρένα, προτιμώντας μια ζωή αφιερωμένη στη συγγραφή, ειδικά για ζητήματα που αφορούν τα αστικά και ατομικά δικαιώματα, καθώς και τη δουλειά της στο Metropolitan Museum της Νέας Υόρκης.

Επέστρεψε όμως στο πολιτικό προσκήνιο το 2008 για να υποστηρίξει με πάθος τον Μπαράκ Ομπάμα, τον οποίο περιέγραφε ως άνθρωπο που ενέπνεε τους πολίτες και της θύμιζε τον πατέρα της.

Η Κάρολαϊν Κένεντι απονέμει το βραβείο της Βιβλιοθήκης Τζον Κένεντι, στον Μπαράκ Ομπάμα, το 2017 -EPA/CJ GUNTHER

Αφότου εγκατέλειψε το διπλωματικό πόστο της στο Τόκιο, η Κένεντι κατέλαβε θέση στο διοικητικό συμβούλιο του γίγαντα της αεροπορικής βιομηχανίας, Boeing.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...