254
Στιγμιότυπο από την πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης | SOOC/Achilleas_Chiras

Πορεία διαμαρτυρίας για τις αστικές συγκοινωνίες στη Θεσσαλονίκη

Protagon Team Protagon Team 22 Φεβρουαρίου 2020, 16:44
Στιγμιότυπο από την πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
|SOOC/Achilleas_Chiras

Πορεία διαμαρτυρίας για τις αστικές συγκοινωνίες στη Θεσσαλονίκη

Protagon Team Protagon Team 22 Φεβρουαρίου 2020, 16:44

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή, σύμφωνα με τους διοργανωτές, στην πορεία διαμαρτυρίας για τις αστικές συγκοινωνίες στη Θεσσαλονίκη που διοργάνωσε το Σάββατο η «Πρωτοβουλία Εργαζομένων-Φοιτητών-Συνταξιούχων για τις Αστικές Συγκοινωνίες».

Σε δηλώσεις της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ  το μέλος της Πρωτοβουλίας Φωτεινή Σαλονικίδου επισήμανε ότι η πορεία είχε «τριπλάσια συμμετοχή από τις προηγούμενες κινητοποιήσεις».

Η πορεία διέσχισε το κέντρο της πόλης και κατέληξε στο άγαλμα Βενιζέλου στην πλατεία Αριστοτέλους, όπου ήταν και το σημείο αφετηρίας.

Σύμφωνα με την κ. Σαλονικίδου την Πέμπτη στις 5 Μαρτίου η Πρωτοβουλία θα συνεδριάσει εκ νέου στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης για να αποφασίσουν το επόμενο βήμα.

«Καλούμε τους φορείς και τον κόσμο της πόλης να έρθει στο ΕΚΘ. Η σημερινή πορεία έδειξε ότι οι λαός της πόλης μπορεί να πετύχει πολλά και να φέρουμε λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη. Αυτό φάνηκε και από το γεγονός ότι κινητοποιήθηκε η πολιτική ηγεσία. Αν και οι υποσχέσεις του υπουργού είναι αοριστολογίες. Οι εργαζόμενοι, οι φοιτητές, οι μαθητές, οι συνταξιούχοι, οι κάτοικοι αυτής της πόλης, βιώνουμε μια άθλια κατάσταση με τον ΟΑΣΘ», είπε η κ. Σαλονικίδου.

Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τη διοίκηση του ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών Γιάννη Κεφαλογιάννη, κατά την οποία ο υπουργός σημείωσε μεν τη βελτίωση που έχει επιτύχει η διοίκηση του οργανισμού τους τελευταίους μήνες, πρόσθεσε ωστόσο ότι «το παρεχόμενο συγκοινωνιακό έργο δεν βρίσκεται στην κατάσταση που θα θέλαμε».

Αναφερόμενος στις ενέργειες που προωθούνται, ο κ. Κεφαλογιάννης επανέλαβε ότι τον Ιούνιο θα προκηρυχθούν δύο διαγωνισμοί για την προμήθεια λεωφορείων με leasing από τον ΟΑΣΘ και καινούργιων από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...