222
Το κεντρικό κτίριο του υπουργείου Παιδείας | Intime/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Υπάλληλοι του υπ. Παιδείας διαμαρτυρήθηκαν επειδή δεν τους άφησαν να φύγουν νωρίτερα για Τσικνοπέμπτη!

Protagon Team Protagon Team 22 Φεβρουαρίου 2020, 16:09
Το κεντρικό κτίριο του υπουργείου Παιδείας
|Intime/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Υπάλληλοι του υπ. Παιδείας διαμαρτυρήθηκαν επειδή δεν τους άφησαν να φύγουν νωρίτερα για Τσικνοπέμπτη!

Protagon Team Protagon Team 22 Φεβρουαρίου 2020, 16:09

Τουλάχιστον θυμηδία – αν όχι και οργή – προκαλούν τα αίτια της διαμαρτυρίας των υπαλλήλων του υπουργείου Παιδείας καθώς δεν τους επιτράπηκε να φύγουν νωρίτερα από την εργασία τους για να γιορτάσουν την Τσικνοπέμπτη.

Μπορεί η παράδοση να προστάζει κρεοφαγία εκείνη την ημέρα, ο νόμος όμως έχει διαφορετική άποψη και δεν προβλέπει πρόωρη αποχώρηση των εργαζομένων.

Το esos.gr αναφέρει ότι το ΔΣ του Συλλόγου Υπαλλήλων της Κεντρικής Υπηρεσίας επισκέφθηκε στο γραφείο της την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως για να ζητήσει άδεια προκειμένου οι υπάλληλοι να αποχωρήσουν την Τσικνοπέμπτη στις 13:00 αντί στις 15:00, ως είθισται εδώ και χρόνια.

Η απάντηση της υπουργού ήταν ότι οι υπάλληλοι που θέλουν να αποχωρήσουν νωρίτερα «θα πρέπει να πάρουν δίωρη άδεια».

Το γλέντι, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συλλόγου, είχε προγραμματιστεί να γίνει από τις 13:00 ως τις 18:00 (!) σε ταβέρνα που βρίσκεται κοντά στο υπουργείο. «Επειδή η χωρητικότητα του κέντρου είναι 300 άτομα, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας», ανέφερε ακόμη η ανακοίνωση που βγήκε πριν από την επίσκεψη του ΔΣ στην υπουργό.

Το ζήτημα επεσήμανε το Σάββατο η «Καθημερινή» που σημείωσε στο κύριο άρθρο της ότι «δεν πρόκειται απλώς μια γραφική διαμαρτυρία».

«Αντανακλά μια νοοτροπία ξένη, παρωχημένη, έως και προσβλητική για την εργασιακή πραγματικότητα των “κανονικών” εργαζομένων, που δεν προστατεύονται από ειδικό, προνομιακό καθεστώς. Δεν υπάρχει πια η πολυτέλεια συμβιβασμού, ούτε καν συγκατάβασης με αυτές τις νοοτροπίες», προσθέτει η εφημερίδα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...