283
Οι δοκιμές σε ανθρώπους αναμένεται να ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο | REUTERS/Bing Guan

Πολλά υποσχόμενο εμβόλιο και νέο γρήγορο τεστ ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ

Protagon Team Protagon Team 31 Μαρτίου 2020, 12:26
Οι δοκιμές σε ανθρώπους αναμένεται να ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο
|REUTERS/Bing Guan

Πολλά υποσχόμενο εμβόλιο και νέο γρήγορο τεστ ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ

Protagon Team Protagon Team 31 Μαρτίου 2020, 12:26

Ενα υποψήφιο εμβόλιο ανακοίνωσε ότι έχει ανακαλύψει η φαρμακευτική Johnson & Johnson και σε αυτή τη φάση συνεργάζεται με την κυβέρνηση των ΗΠΑ για να επιταχύνει και να ολοκληρώσει την παρασκευή του.

Πρόκειται για μία επένδυση της τάξεως του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων και οι κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους αναμένεται να ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τους Financial Times.

Ετσι, θα εξεταστούν τα κλινικά δεδομένα για την αποτελεσματικότητα, αλλά και οι πιθανές παρενέργειές του και αν όλα πάνε καλά, η διάθεσή του στην αγορά αναμένεται στις αρχές του νέου έτους.

«Ο πλανήτης αντιμετωπίζει μία μεγάλη κρίση δημόσιας υγείας και εμείς δεσμευόμαστε να κάνουμε το εμβόλιο της νόσου Covid-19 διαθέσιμο και προσιτό παγκοσμίως, όσο το δυνατόν γρηγορότερα» δήλωσε ο Αλεξ Γόρσκι, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Johnson & Johnson.

«Εχουμε πολύ καλές ενδείξεις, ότι όχι απλώς μπορούμε να βασιστούμε σε αυτό το εμβόλιο, αλλά και ότι θα έχει και πολύ καλά αποτελέσματα, όπως φάνηκε στις πρώτες δοκιμές και τη μοντελοποίηση που έχουμε κάνει», συμπλήρωσε ο Γόρσκι.

Η εταιρεία τονίζει ακόμη ότι αυξάνει τις παραγωγικές διαδικασίες στις ΗΠΑ με τη δημιουργία νέας μονάδας στη χώρα και αύξηση ανθρώπινου δυναμικού στις υπάρχουσες μονάδες της σε άλλες χώρες, ώστε να έχει τη δυνατότητα να παράγει και να διανέμει το εμβόλιο, εάν αυτό αποδειχθεί αποτελεσματικό, με ταχείς ρυθμούς.

Γρήγορο τεστ

Την ίδια στιγμή, η φαρμακευτική εταιρεία Abbott ανακοίνωσε ότι λανσάρει μία εξέταση ανίχνευσης του κορονοϊού, η οποία θα δίνει γρήγορα αποτελέσματα και θα πραγματοποιείται με φορητή συσκευή που έχει το μέγεθος μιας τοστιέρας. Το θετικό αποτέλεσμα θα το δίνει σε 5 και το αρνητικό σε 13 λεπτά.

Το τεστ μπορεί να γίνει με ειδικά αναλώσιμα μέσα από συσκευές που έχουν οι περισσότεροι ιδιώτες γιατροί και νοσοκομεία στις ΗΠΑ, όπως γράφουν οι FT.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...