788
Η κινηματογραφική μεταφορά της Τζένιφερ Λόπεζ θα ακολουθήσει τον Μπομπ στον δρόμο του προς το Πουέρτο Ρίκο για μια μεγάλη κατασκευαστική δουλειά | CreativeProtagon / Shutterstock

Ο «Μπομπ ο Μάστορας» στη μεγάλη οθόνη μέσω… Τζένιφερ Λόπεζ

Protagon Team Protagon Team 29 Ιανουαρίου 2024, 13:50
Η κινηματογραφική μεταφορά της Τζένιφερ Λόπεζ θα ακολουθήσει τον Μπομπ στον δρόμο του προς το Πουέρτο Ρίκο για μια μεγάλη κατασκευαστική δουλειά
|CreativeProtagon / Shutterstock

Ο «Μπομπ ο Μάστορας» στη μεγάλη οθόνη μέσω… Τζένιφερ Λόπεζ

Protagon Team Protagon Team 29 Ιανουαρίου 2024, 13:50

Ο «Μπομπ ο Μάστορας», ο αγαπημένος χαρακτήρας του βρετανού εργάτη της Mattel, είναι έτοιμος να κάνει το ντεμπούτο του στη μεγάλη οθόνη. Την παραγωγή της κινηματογραφικής μεταφοράς του ανέλαβε η διάσημη τραγουδίστρια και ηθοποιός Τζένιφερ Λόπεζ, γνωστή και ως «Jenny from the Block», από το ομώνυμο τραγούδι της, η οποία κάποτε αρνήθηκε ότι ασφάλισε την πλάτη της, γράφει στους Times ο Κίραν Σάουθερν, ανταποκριτής της βρετανικής εφημερίδας στο Λος Αντζελες.

Επιδιώκοντας να  επωφεληθεί από την τεράστια επιτυχία της «Barbie», η Mattel, εταιρεία κολοσσός στον τομέα της βιομηχανίας παιχνιδιών, θέλει τώρα να μεταφέρει στους κινηματογράφους περισσότερες από τις αγαπημένες της μασκότ.

Η φράση κλειδί του διάσημου πολυτεχνίτη είναι «Μπορούμε να το φτιάξουμε;». Σύμφωνα, λοιπόν, με τους παραγωγούς, η κινηματογραφική μεταφορά της Λόπεζ θα ακολουθήσει τον Μπομπ στον δρόμο του προς το Πουέρτο Ρίκο για μια μεγάλη κατασκευαστική δουλειά.

Η Τζένιφερ Λόπεζ γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη από πορτορικανούς γονείς (Facebook/Jennifer Lopez)

Ο πρωταγωνιστής του μιούζικαλ «In the Heights» (2021) Αντονι Ράμος, ο οποίος έχει αναλάβει επίσης ένα μέρος της παραγωγής, θα δανείσει τη φωνή του στον Μπομπ ή Ρομπέρτο. Οταν φθάνει σε ένα νησί της Καραϊβικής, ο Μπομπ έρχεται αντιμέτωπος με τα προβλήματα των κατοίκων και σκάβει «βαθιά στο τι σημαίνει να χτίζεις».

Την παραγωγή της ταινίας έχει αναλάβει η  Nuyorican Productions, εταιρεία της Τζένιφερ  Λόπεζ, η οποία γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη από πορτορικανούς γονείς. Ο Ράμος, που κατάγεται επίσης από το Πουέρτο Ρίκο, είπε ότι η ταινία θα μεταφέρει ένα «σημαντικό μήνυμα» και ότι ορισμένες πτυχές της είναι εμπνευσμένες από τη δική του ζωή.

«Εδώ και χρόνια οι χαρακτήρες του Μπομπ του Μάστορα εμπνέουν νέους ανθρώπους σε όλον τον κόσμο» είπε ο 32χρονος αμερικανός ηθοποιός. «Είναι μια ταινία για φίλους που εργάζονται μαζί, μια γιορτή για ένα όμορφο σπίτι που μοιράζονται και για το πώς η αγάπη μπορεί να βοηθήσει να ξεπεράσεις κάθε εμπόδιο στον δρόμο σου».

Ο αμερικανός ηθοποιός Αντονι Ράμος, ο οποίος δανείζει τη φωνή του στον Μπομπ, έχει επίσης καταγωγή από το Πουέρτο Ρίκο (Facebook/ Anthony Ramos)

Σκηνοθέτης δεν έχει βρεθεί μέχρι στιγμής, αλλά το σενάριο του έργου θα έχει την υπογραφή του Φελίπε Βάργκας, κολομβιανού κινηματογραφιστή ο οποίος πρόσφατα γύρισε μια ταινία μικρού μήκους για ένα σκιώδες τέρας που καταδιώκει ένα ορφανοτροφείο.

Η Ελέιν Γκόλντσμιθ-Τόμας, συνεργάτης παραγωγής της Λόπεζ, δήλωσε: «Το προσόν της ταινίας να προωθεί τη θετική σκέψη, την επίλυση προβλημάτων και την ενδυνάμωση, μέσα από μια εντελώς πρωτότυπη ιστορία που διαδραματίζεται στο Πουέρτο Ρίκο, δίνει νέα πνοή σε μια αγαπημένη μάρκα. Ανυπομονούμε να δούμε νέους και παλιούς θαυμαστές του Μπομπ να συνδέονται με αυτούς τους καταπληκτικούς χαρακτήρες».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μπομπ ο Μάστορας μεταφέρεται στην οθόνη. Το 1999 έκανε το ντεμπούτο της η παιδική τηλεοπτική σειρά κινουμένων σχεδίων «Bob the Builder», η οποία δημιουργήθηκε από τον Κιθ Τσάπμαν. Ο Νιλ Μόρισεϊ (πρωταγωνιστής της σειράς «Men Behaving Badly») δάνεισε τη φωνή του στον Μπομπ.

Το 1999 έκανε το ντεμπούτο της στη Βρετανία η παιδική τηλεοπτική σειρά κινουμένων σχεδίων «Bob the Builder»

Σε εκείνη τη σειρά εμφανιζόταν επίσης η παρέα του Μπομπ, αποτελούμενη από τα ανθρωπόμορφα οχήματα που χρησιμοποιούσε στις κατασκευές του, μεταξύ των οποίων οι Σκουπ, Ντίζι, Λόφτι και Ρόλεϊ. Ωστόσο, δεν ξεκαθαρίστηκε αν οι «κολλητοί» του θα εμφανιστούν και στη νέα ταινία.

Να σημειωθεί ότι το θεματικό τραγούδι της σειράς, «Can we Fix It?», έγινε επιτυχία στα charts και ήταν το Νο 1 των Χριστουγέννων του 2000 στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ το 2011 η Mattel αγόρασε την εταιρεία στην οποία ανήκε ο Bob the Builder για 680 εκατ. δολάρια.

Πέρυσι, ο αμερικανικός γίγαντας των παιχνιδιών είχε την ταινία με τις μεγαλύτερες εισπράξεις στο Χόλιγουντ: η «Bartbie» απέφερε περισσότερα από 1,4 δισ. δολάρια στο box office. Οταν ανακοινώθηκε η διασκευή, με σκηνοθέτρια την Γκρέτα Γκέργουιγκ και πρωταγωνίστρια τη Μάργκο Ρόμπι, κάποιοι σήκωσαν το φρύδι τους, γράφει ο Κίραν Σάουθερν στους βρετανικούς Times.

Ωστόσο, οι αμφισβητίες έπαψαν να ασκούν κριτική όταν η ταινία –μια διερεύνηση του φεμινισμού και του σεξισμού– προκάλεσε διθυραμβικές κριτικές. Πολιτιστικό φαινόμενο του περασμένου καλοκαιριού, η «Barbie» κέρδισε αυτή την εβδομάδα οκτώ υποψηφιότητες για Οσκαρ –μεταξύ άλλων και καλύτερης ταινίας–, όχι όμως σκηνοθεσίας και Α’ γυναικείου ρόλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ, ο οποίος είναι υποψήφιος για το Οσκαρ Β’ ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του Κεν, εξέφρασε την απογοήτευσή του επειδή η Ρόμπι και η Γκέργουιγκ αγνοήθηκαν από τις υποψηφιότητες.

«Δεν υπάρχει Κεν χωρίς Μπάρμπι, και δεν υπάρχει ταινία “Βarbie” χωρίς αυτές τις δυο γυναίκες, τις υπεύθυνες για αυτό το φιλμ που έγραψε Ιστορία και δοξάζεται σε όλον τον κόσμο. Καμία αναγνώριση δεν θα ήταν δυνατή για οποιονδήποτε συμμετείχε στην ταινία χωρίς το ταλέντο, το θάρρος και την ιδιοφυΐα τους» δήλωσε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...