532
|

Χαφιέδες παντού!

Κώστας Ρεσβάνης Κώστας Ρεσβάνης 31 Ιανουαρίου 2013, 06:24

Χαφιέδες παντού!

Κώστας Ρεσβάνης Κώστας Ρεσβάνης 31 Ιανουαρίου 2013, 06:24

Αν και τα τελευταία χρόνια το ΚΚΕ έχει ευνοϊκή -σε σχέση με άλλα κόμματα – αντιμετώπιση από τα τρισκατάρατα «αστικά» ΜΜΕ (τηλεοράσεις και εφημερίδες), είδε τα ποσοστά του να κατρακυλάνε έως το 5%. Οι αιτίες, προφανείς και διατυπωμένες: Η απορρόφηση ψήφων του από τον  ακραίο ακτιβισμό του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και από τις αμετακίνητες ιδεολογικές του θέσεις που  δεν έχουν καμία θέση στον σύγχρονο κόσμο.

Ήρθε η ώρα, λοιπόν, να αλλάξει ρότα, να συσπειρώσει με επαναστατική γυμναστική συνδικαλιστές και στελέχη του από χώρους που ελέγχει, ελπίζοντας να εξαργυρώσει κινητοποιήσεις  με ψήφους διαμαρτυρίας. Ο Μπούτας αναλαμβάνει να μπλοκάρει το εθνικό οδικό δίκτυο, ο Χαλάς με τους ναυτεργάτες που ελέγχει να αποκλείσει όλα τα νησιά και στελέχη του ΠΑΜΕ να μπουκάρουν στο  υπουργείο Εργασίας για να δει το πόπολο στις τηλεοράσεις τι σημαίνουν ανένδοτοι εργατικοί αγώνες. Είδαμε τις καταστροφές στα γραφεία του υπουργείου, που επιχείρησε αμήχανα να αμφισβητήσει η Παπαρήγα. Και βεβαίως από κοντά υπερασπιστής των μπουκαδόρων ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Στρατούλη, μην τυχόν χάσουν την πρωτοκαθεδρία στις ανομίες που (νομίζουν ότι) δίνει ψήφους.
 
Όλα αυτά όμως, για το ΚΚΕ, πρέπει να ντυθούν και με την απαραίτητη συνωμοσιολογία, να εφευρεθούν εχθροί που παραμονεύουν «να τσακίσουν τον ταξικό αγώνα», τακτική που παραπέμπει στην εποχή που το κόμμα ήταν παράνομο. Συχνά επανέρχεται το ΚΚΕ σ’ αυτό το μοτίβο ποντάροντας στα αντανακλαστικά των γηραιότερων μελών του, αλλά εδώ το παραμύθι δεν έχει δράκο.

Ο Ριζοσπάστης τιτλοφορεί το χθεσινό πρωτοσέλιδό του: «Εφιαλτικό σενάριο από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σ τ ή ν ο υ ν  δ ί κ τ υ ο  χ α φ ι έ δ ω ν για κατασκευή προσχημάτων καταστολής των λαών.» Ώπα, λαυράκι, σκέφτεσαι. Πιο είναι αυτό το «δίκτυο χαφιέδων», λοιπόν; Στα πλαίσια συσκέψεων της Ε.Ε. και με θέμα  την «Πρόληψη του βίαιου εξτρεμισμού στην Ευρώπη», η επίτροπος Δικαιοσύνης  Σεσίλια  Μάλμστρομ είπε: « Οι προϋποθέσεις για βίαιο εξτρεμισμό υπάρχουν σε όλες τις χώρες. Μπορεί να εκδηλωθεί σε διάφορες μορφές είτε πρόκειται για δεξιό ή για αριστερό εξτρεμισμό, είτε ενυπάρχουν αποσχιστικά ή θρησκευτικά κίνητρα εξτρεμισμού. Πάντοτε όμως χαρακτηρίζεται από την αιματοχυσία που αφήνει στην κοινωνία». Και συνεχίζει: « Δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η αντιμετώπιση του βίαιου εξτρεμισμού είναι στην καρδιά της καταπολέμησης της τρομοκρατίας από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αλλά οι καλές προθέσεις δεν είναι αρκετές και πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι λίγα μόνο κράτη-μέλη έχουν αναπτύξει τα κατάλληλα εργαλεία για την αντιμετώπιση του ζητήματος αρκετά σοβαρά.» Αυτές τις θέσεις ο Περισσός τις ονομάζει «ποινικοποίηση της ιδεολογίας».

Πού αναγνωρίζει σε όλα αυτά το ΚΚΕ τον εαυτό του ή τα στελέχη των «λαϊκών αγώνων»; Πάντως ή Μάλμστρομ δεν έχει κατά νου τον Μπούτα ή τον Χαλά! Ούτε τους Πορτογάλους και Ισπανούς διαδηλωτές ούτε ασφαλώς τους ΄Ελληνες με τις σχεδόν καθημερινές και ακραίες πολλές φορές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.  Ίσως αυτές οι ενέργειες της Ε.Ε. να ανησυχούν τη Χρυσή Αυγή, τον Μαζιώτη, τους δολοφόνους στη Μαρφίν, τους νεοφασίστες και τους τρομοκράτες φονταμενταλιστές στην Ευρώπη. Και ασφαλώς γι’ αυτούς δεν μπορεί να έχει αντίρρηση ο Περισσός. Όσο για την Ευρωπαϊκή Ένωση, τι να κάνουμε, θα υπάρχει ευτυχώς.

ΥΓ.: Τη λέξη «χαφιέδες» τη χρησιμοποίησαν σε άλλες, μαύρες, εποχές στελέχη του κόμματος για να εγκληματήσουν σε βάρος  συντρόφων τους. Ένας ακόμα λόγος για να την αποφεύγουν. 
 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News