397
Ο Κωστής Χατζηδάκης με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη | INTIMEnews

Ο Χατζηδάκης απαντά σε Τσακαλώτο: Οι αγορές προεξοφλούν νίκη της ΝΔ

Protagon Team Protagon Team 6 Μαρτίου 2019, 13:22
Ο Κωστής Χατζηδάκης με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη
|INTIMEnews

Ο Χατζηδάκης απαντά σε Τσακαλώτο: Οι αγορές προεξοφλούν νίκη της ΝΔ

Protagon Team Protagon Team 6 Μαρτίου 2019, 13:22

Απαντώντας εμμέσως στις ειρωνείες Τσακαλώτου, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, υποστήριξε πως η επιτυχία στην έκδοση του 10ετούς ομολόγου οφείλεται στην καθησυχαστική, για τους επενδυτές, προοπτική της εκλογικής νίκης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«(…) Οι επενδυτές προεξοφλούν την εκλογική νίκη της ΝΔ (…) Δεν υποτιμώ τις προσπάθειες της κυβέρνησης. Από τις συζητήσεις που έχω» όμως, σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης σε δηλώσεις του στον ρ/σ News 24/7, «προκύπτει ότι σίγουρα η προοπτική εκλογικής νίκης της ΝΔ είναι καθησυχαστική για τους επενδυτές. Φανταστείτε αν στη θέση της ΝΔ ήταν ένα κόμμα που έλεγε ότι θα βγάλει την Ελλάδα από την ευρωζώνη. Οταν πρόκειται να γίνουν εκλογές οι αγορές κοιτάζουν περισσότερο την αντιπολίτευση παρά την κυβέρνηση».

Σε κάθε περίπτωση, παρατήρησε, παρά την επιτυχή έξοδο στις αγορές με το 10ετές, όλα εντάσσονται «σε ένα γκρίζο φόντο: την αύξηση των φόρων, τη μείωση της ανταγωνιστικότητας, την ανυπαρξία των επενδύσεων».

Οσον αφορά εξάλλου την ημερομηνία των εκλογών, πεποίθησή του είναι πως θα γίνουν τον Μάιο, καθώς όπως εκτίμησε, ο Πρωθυπουργός «θα κρίνει ότι είναι προτιμότερο γι αυτόν να χάσει σε όλα μαζί παρά να υποστεί μια πολλαπλή ήττα και να μην έχει αφήγημα το καλοκαίρι».

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και υποψήφιος βουλευτής στον βόρειο τομέα της Β’ Αθηνών, κλήθηκε να σχολιάσει και την υπόθεση του Νίκου Γεωργιάδη που καταδικάστηκε για ασέλγεια κατά ανηλίκων.

«Είναι», παραδέχθηκε, «μία δυσάρεστη υπόθεση. Είτε τελεσίδικα αθωωθεί είτε καταδικαστεί. Πρέπει να γίνεται σεβαστό το τεκμήριο της αθωότητας και ο νόμος να εφαρμοστεί. Δεν υπήρξα παράγων της δίκης, δεν γνωρίζω λεπτομέρειες, όποιοι είναι ένοχοι, προφανώς πρέπει να τιμωρούνται», αρκέστηκε να πει.

Οσο για τη σχέση του με τον Νίκο Δένδια, ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε πως βρίσκονται σε παρόμοιο μήκος κύματος, ενώ για τον έτερο αντιπρόεδρο της ΝΔ, Αδωνι Γεωργιάδη, τόνισε πως αμφότεροι αγωνίζονται για την επικράτηση της ΝΔ, έχοντας πολύ καλή συνεργασία και ως υπουργοί.

Κλείνοντας τη συνέντευξή του, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε πως «η κεντροδεξιά κέρδισε μεν τον εμφύλιο, αλλά μετά έχασε τη μάχη των ιδεών».

«Δεν έχω κουραστεί να μιλάω για την ανάγκη να βρούμε κοινούς παρονομαστές», τόνισε και υπενθύμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ απέρριψε την πρόταση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη για κυβέρνηση συνεργασίας με πρωθυπουργό τρίτη προσωπικότητα. «Ο κ. Τσίπρας παριστάνει τον κεντροαριστερό, αλλά έχουμε τον κ. Πολάκη να κάνει αυτά που κάνει, έχουμε μια κυβέρνηση που εν ονόματι ιδεοληψιών αφήνει εμπόριο ναρκωτικών να γίνεται στα πανεπιστήμια, δεν σέβεται τους θεσμούς. Δεν είναι αυτή μια κανονική ευρωπαϊκή κυβέρνηση», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...