241
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης | IntimeNews

Μητσοτάκης για την πυρκαγιά στην Εύβοια: «Πρώτο μας μέλημα οι ανθρώπινες ζωές»

Protagon Team Protagon Team 13 Αυγούστου 2019, 19:49
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
|IntimeNews

Μητσοτάκης για την πυρκαγιά στην Εύβοια: «Πρώτο μας μέλημα οι ανθρώπινες ζωές»

Protagon Team Protagon Team 13 Αυγούστου 2019, 19:49

Στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι μετέβη ο Πρωθυπουργός το απόγευμα της Τρίτης προκειμένου να ενημερωθεί για τη μεγάλη φωτιά στην Εύβοια, που καίει ανεξέλεγκτα.

Ο κ. Μητσοτάκης επέστρεψε εσπευσμένα στην Αθήνα από την Κρήτη, όπου βρισκόταν για ολιγοήμερες διακοπές.

Η έκτακτη σύσκεψη ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις επτά το απόγευμα και ακολούθησαν οι δηλώσεις τόσο από τον κ. Μητσοτάκη όσο και από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

«Σήμερα δίνουμε μια σκληρή μάχη ενάντια σε πολύ δύσκολες συνθήκες» σημείωσε έξω από το συντονιστικό κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής ο κ. Χρυσοχοϊδης.

«Βρίσκομαι εδώ για να πω με τη σειρά μου ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στις γυναίκες και τους άνδρες του πυροσβεστικού σώματος και της πολιτικής προστασίας σε μια πολύ δύσκολη πυρκαγιά» είπε με τη σειρά του Κυριάκος Μητσοτάκης. «Πρώτο μέλημα η προστασία της ανθρώπινης ζωής και αμέσως μετά η προστασία των περιουσιών» επανέλαβε ο Πρωθυπουργός. Οπως είπε, «ό,τι μπορεί να γίνει έχει γίνει και θέλω να πιστεύω ότι με τη βοήθεια του καιρού θα πάνε όλα καλύτερα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προέτρεψε τους πολίτες να ακούν πάντα τις εντολές της γγ Πολιτικής Προστασίας». «Οι πυροσβέστες μας σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες έχουν δώσει τον εαυτό τους, είναι ξάγρυπνοι, είναι συχνά χωρίς φαγητό, είναι κουρασμένοι, αλλά απολαμβάνουν την εκτίμηση της κοινωνίας» συμπλήρωσε για τις προσπάθειες των πυροσβεστών.

Ο Πρωθυπουργός συμπλήρωσε πως στην προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς στην Εύβοια θα συνδράμουν αύριο το πρωί 4 πυροσβεστικά αεροσκάφη Καναντέρ από την Κροατία και την Ιταλία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...