624
| Γ.Τ Πρωθυπουργού

Μητσοτάκης από τη Ρόδο: Υλοποιούμε ταχύτατα το κυβερνητικό πρόγραμμα

Protagon Team Protagon Team 8 Απριλίου 2024, 21:21
|Γ.Τ Πρωθυπουργού

Μητσοτάκης από τη Ρόδο: Υλοποιούμε ταχύτατα το κυβερνητικό πρόγραμμα

Protagon Team Protagon Team 8 Απριλίου 2024, 21:21

Να μην πάρουν αψήφιστα τις ευρωεκλογές ζήτησε από τους πολίτες ο Κυριάκος Μητσοτάκης το απόγευμα τη Δευτέρας από τη Ρόδο, κατά τη συζήτηση που είχε με υποστηρικτές και φίλους της ΝΔ στο κέντρο της πόλης, στο πλαίσιο της περιοδείας του ενόψει της κάλπης του Ιουνίου η οποία είχε ξεκινήσει, λίγο νωρίτερα, με την επίσκεψή του στην Τήλο.

Ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε λανθεασμένη την προσέγγιση όσων λένε ότι η συγκεκριμένη εκλογική μάχη «μπορεί να μην έχει πολύ σημαντικές συνέπειες για την επόμενη μέρα της χώρας», καθώς «το τι συμβαίνει στην Ευρώπη έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία για το τι γίνεται στην Ελλάδα».

Εφερε ως παραδείγματα το Ταμείο Ανάκαμψης –«36 δισ. ευρώ για την πατρίδα μας πρόσθετοι πόροι, πέραν των πόρων του Ταμείου Συνοχής»– το Μεταναστευτικό –«πείσαμε την Ευρώπη ότι πρέπει να αποδώσει ακόμα μεγαλύτερη σημασία στην εξωτερική φύλαξη των συνόρων»–, ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ανταγωνιστικότητα, με τους αγρότες και με την κοινή αμυντική πολιτική, καθώς είναι πιθανό «να έχουμε στη διάθεσή μας ευρωπαϊκούς πόρους για να στηρίξουμε την αμυντική μας βιομηχανία», όπως είπε.

Εχοντας αναπτύξει τα παραπάνω, ο κ. Μητσοτάκης έθεσε το ερώτημα «ποιος θα μπορέσει να διαπραγματευτεί προς όφελος των Ελλήνων στην Ευρώπη ό,τι είναι καλύτερο για την Ελλάδα», συμπληρώνοντας πως αυτό είναι «ένα από τα ζητούμενα στο οποίο θα κληθούμε να απαντήσουμε στις ευρωεκλογές».

«Αλλά ψηφίζουμε και για κάτι ακόμα», επισήμανε, προσθέτοντας πως «όσο πιο ισχυρή είναι η ΝΔ στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, τόσο μεγαλύτερη δύναμη θα έχει στην Ευρώπη να μπορέσει να διεκδικήσει προς όφελός σας αυτά τα οποία μπορούμε να πετύχουμε και τόσο μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και σιγουριά θα έχουμε και εμείς στη συνέχιση του δικού μας μεταρρυθμιστικού έργου».

«Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης περιμένουν στη γωνία ένα ενδεχόμενο στραβοπάτημα. Δεν θα τους κάνουμε το χατίρι. Η ΝΔ θα κερδίσει και πάλι με πολύ μεγάλη διαφορά τις ευρωεκλογές, ακριβώς επειδή η καθεμία και ο καθένας ξεχωριστά θα επανεπιβεβαιώσουν την εμπιστοσύνη τους στη ΝΔ», ανέφερε εξάλλου ο Πρωθυπουργός.

Και επανέλαβε πως «τώρα πραγματικά δεν είναι ώρα, ούτε για παράπονα, ούτε για άστοχες διαφοροποιήσεις, ούτε για κριτική σε επιμέρους θέματα. Εγώ είμαι ο πρώτος, ο οποίος αναγνωρίζω ότι δεν μετατράπηκε η Ελλάδα σε παράδεισο από τη μία στιγμή στην άλλη, ούτε έχουμε λύσει όλα τα προβλήματα. Αντίθετα, έχουμε πολλή δουλειά ακόμα μπροστά μας. Αλλά επειδή οι Ελληνες μας εμπιστεύτηκαν στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου, είμαι σίγουρος ότι αυτή την εμπιστοσύνη τους θα την ανανεώσουν στην κάλπη του Ιουνίου του 2024».

Ο Πρωθυπουργός διαβεβαίωσε, εξάλλου, ότι η κυβέρνηση δεν έχει «κατεβάσει τα μολύβια». «Συνεχίζουμε με την ίδια ακριβώς ταχύτητα να υλοποιούμε το προεκλογικό πρόγραμμα για το οποίο εσείς μας ψηφίσατε. Και μέσα σε εννέα μήνες έχουν ήδη γίνει πάρα πολλά πράγματα. Εχουμε υλοποιήσει σχεδόν το μισό του οικονομικού μας προγράμματος, έχουμε δώσει αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια», σημείωσε.

Συνέχισε λέγοντας πως «οι συντάξεις εξακολουθούν να αυξάνονται. Το μέρισμα της ανάπτυξης να μοιράζεται με δίκαιο τρόπο σε όσους το έχουν ανάγκη. Σημαντικές μεταρρυθμίσεις γίνονται στην παιδεία, στην υγεία, στη Δικαιοσύνη. Μόλις κατατέθηκε ο νέος Δικαστικός Χάρτης, έτσι ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το κρίσιμο ζήτημα της επιτάχυνσης της δικαιοσύνης και να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το ανθρώπινο δυναμικό το οποίο έχουμε στη Δικαιοσύνη.

»Και πάρα, πάρα πολλά άλλα, μικρά και μεγάλα, τα οποία με κάνουν να πιστεύω ότι παρά τις αντιδράσεις, παρά τις δυσκολίες, παρά τα προβλήματα, παρά τα πισωγυρίσματα, βήμα-βήμα, λιθαράκι-λιθαράκι, η Ελλάδα αλλάζει συνέχεια προς το καλύτερο».

«Πάμε μαζί, πάμε συσπειρωμένοι στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου να πετύχουμε μία ακόμα μεγάλη εκλογική νίκη», τόνισε καταληκτικά ο Πρωθυπουργός, ο οποίος είχε κυρήξει την έναρξη της προεκλογικής καμπάνιας της ΝΔ, και επισήμως, την προηγούμενη ημέρα, από το 15ο συνέδριο της «γαλάζιας» παράταξης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...