234
Κέρδη εμφάνισαν η Ελληνική Λύση που είναι στην τέταρτη θέση, μπροστά από το ΚΚΕ, και η Πλεύση Ελευθερίας | In Time News

Δημοσκόπηση Alco: Από 29% έως 33% η ΝΔ, από 14%-16% ο ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 8 Απριλίου 2024, 19:59
Κέρδη εμφάνισαν η Ελληνική Λύση που είναι στην τέταρτη θέση, μπροστά από το ΚΚΕ, και η Πλεύση Ελευθερίας
|In Time News

Δημοσκόπηση Alco: Από 29% έως 33% η ΝΔ, από 14%-16% ο ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 8 Απριλίου 2024, 19:59

Ισχυρό προβάδισμα διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του δεύτερου ΣΥΡΙΖΑ στη δημοσκόπηση της Alco που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Alpha το απόγευμα της Δευτέρας.

Στην εκτίμηση ψήφου ενόψει ευρωεκλογών, συγκεκριμένα, το ποσοστό του κυβερνώντος κόμματος (από 29% – 33%) προσεγγίζει εκείνο του αποτελέσματος που είχε σημειώσει η ΝΔ στις ευρωεκλογές του 2019. Η κυβερνητική παράταξη εμφανίστηκε, ωστόσο, να καταγράφει απώλειες στην πρόθεση ψήφου (στο 27% από το 25,6%, βάσει της μέτρησης της ίδιας εταιρείας τον Μάρτιο).

Ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να κινείται σε αρκετά χαμηλότερα ποσοστά, μεταξύ 14% και 16%, έχοντας ανεβάσει όμως τις δυνάμεις του.

Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ, που παραμένει κατά βάση στα ίδια ποσοστά (στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων), και έχει ως «ταβάνι» στην εκτίμηση ψήφου το 14%, το κάτω όριο, δηλαδή, του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κέρδη εμφάνισαν η Ελληνική Λύση που είναι στην τέταρτη θέση, μπροστά από το ΚΚΕ, και η Πλεύση Ελευθερίας.

Αξίζει να ανφερθεί πως η μεγάλη πλειοψηφία των ερωτηθέντων, το 57%, δεν επιθυμεί πρόωρες εκλογές με διεθνείς παρατηρητές, όπως ζήτησε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Την ίδια ώρα, πάντως, πολλοί πολίτες, περισσότεροι από όσοι τον Μάρτιο, δήλωσαν ότι βλέπουν την κάλπη των ευρωεκλογών ως «ευκαιρία για ψήφο διαμαρτυρίας», σύμφωνα με τα ευρήματα της Alco.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...