362
Σταύρος Θεοδωράκης (αριστερά) και Κυριάκος Μητσοτάκης τα είπαν στο 10ο συνέδριο της ΝΔ | Nikos Libertas / SOOC

Ο Σταύρος συμβουλεύει τον Κυριάκο

Protagon Team Protagon Team 24 Απριλίου 2016, 11:07
Σταύρος Θεοδωράκης (αριστερά) και Κυριάκος Μητσοτάκης τα είπαν στο 10ο συνέδριο της ΝΔ
|Nikos Libertas / SOOC

Ο Σταύρος συμβουλεύει τον Κυριάκο

Protagon Team Protagon Team 24 Απριλίου 2016, 11:07

Είναι και οι δύο νεαροί, τουλάχιστον σε σχέση με τους προηγούμενους αρχηγούς κομμάτων που τόσα χρόνια είχαμε συνηθίσει. Και οι σχέσεις του είναι οι καλύτερες δυνατές σε ένα πολιτικό σκηνικό που σχεδόν κανείς δεν θέλει να συνεργαστεί ουσιαστικά με κανέναν. Οχι ότι οι δυο τους… καίγονται κιόλας, αλλά τουλάχιστον είναι σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Σταύρος Θεοδωράκης «τίμησε» τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, όπως είχε κάνει και ο πρόεδρος της ΝΔ σε αυτό του Ποταμιού, λίγο καιρό πριν. Και ο κ. Θεοδωράκης δεν παρέλειψε να δώσει… μία συμβουλή στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Πρέπει να δείξετε στον λαό ότι έχετε καταλάβει τα λάθη σας», είπε μέσες-άκρες ο επικεφαλής του Ποταμιού και έκανε όλους όσους βρίσκονταν στο Metropolitan Hexpo, όπου διεξάγεται το 10ο συνέδριο της ΝΔ να νιώσουν αμήχανα.

«Η σημερινή κυβέρνηση απέτυχε και θα αφήσει σημάδια στον ελληνικό λαό» τόνισε ο κ. Θεοδωράκης συμπληρώνοντας πως απέτυχε γιατί όχι μόνο δεν έμαθε αλλά ενίσχυσε τα λάθη του παρελθόντος κάνοντας λόγο για «αριστερό λαϊκισμό διανθισμένο με ολίγον ακροδεξιό λαικισμό».

Τα καλά και τα κακά του Κυριάκου

Και όπως ήταν αναμενόμενο, ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφέρθηκε στα όσα έχει κάνει ως τώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τόσο όταν ήταν υπουργός στις κυβερνήσεις του Αντώνη Σαμαρά, όσο και στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, από την στιγμή που ανέλαβε τα ηνία της. Στάθηκε στη σύγκρουση Μητσοτάκη με τον λαϊκισμό και τον κάλεσε να… επιμείνει σε αυτή τη λογική, αφού είναι η μόνη που μπορεί να βγάλει κερδισμένη την παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή. «Ολοι έχουμε καταλάβει ότι η λύση είναι μόνο ο ρεαλισμός. Να συγκρουστούμε με τα λάθη του παλιού συστήματος, την ανομία, την αναξιοκρατία, την αναποτελεσματικότητα» είπε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας πως δεν πρέπει να διχαστεί η κοινωνία.

20160423102951_img_02891461399543 (2)
Ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλά στο συνέδριο της ΝΔ / photo: Nikos Libertas@SOOC

Ωστόσο, πέταξε και την σπόντα… Για το τι δεν έχει κάνει ακόμη το κόμμα της Συγγρού. «Ελπίζω να καταφέρετε να αλλάξετε τη ΝΔ, θα είναι ένα καλό μήνυμα πρόθεσης και δύναμης. Κάντε το καλύτερο για την πατρίδα» δήλωσε ο κ. Θεοδωράκης, αφήνοντας να εννοηθεί πως κανείς στην ελληνική κοινωνία δεν έχει δει ακόμη τη μεγάλη αλλαγή από την γαλάζια παράταξη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...