594
Ο Παύλος Πολάκης (κέντρο) και τα άλλα μέλη μιας κυβέρνησης που παλινδρομεί | Nikos Libertas / SOOC

Πολάκης και μέτρα εκθέτουν την κυβέρνηση

Protagon Team Protagon Team 24 Απριλίου 2016, 10:40
Ο Παύλος Πολάκης (κέντρο) και τα άλλα μέλη μιας κυβέρνησης που παλινδρομεί
|Nikos Libertas / SOOC

Πολάκης και μέτρα εκθέτουν την κυβέρνηση

Protagon Team Protagon Team 24 Απριλίου 2016, 10:40

Τα μέτρα που έρχονται και το μείγμα τους είναι στο επίκεντρο του κυριακάτικου Τύπου, καθώς με τις προθεσμίες να τρέχουν και την ολοκλήρωση των συνομιλιών κοντά, αλλά και τη Βουλή έτοιμη να συζητήσει καυτά νομοσχέδια, το πολιτικό ενδιαφέρον μένει σε υψηλά επίπεδα παρά το Πάσχα που έρχεται. Και, προφανώς, από την επικαιρότητα δεν θα μπορούσε να λείπει το θέμα του Παύλου Πολάκη, με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας να συνεχίζει να απασχολεί με τα… καμώματά του.

«To Βήμα» κάνει λόγο για ένα «Διπλό μνημόνιο Τσίπρα» και εστιάζει στα 5,4 δισ. ευρώ φόρων και περικοπών συντάξεων και αλλά και τα 3,6 δισ. ευρώ των μέτρων που είναι σε αναμονή (αν δεν υλοποιηθούν οι στόχοι του προγράμματος). Η εφημερίδα εκτιμά ότι τα μέτρα δοκιμάζουν την αντοχή της κυβερνητικής πλειοψηφίας ενώ δεν αποκλείεται στην πράξη το σενάριο των εκλογών.

Από την πλευρά της η «Καθημερινή» εστιάζει στην εσωκομματική και ενδοκυβερνητική διάσταση των μέτρων. Ο Πρωθυπουργός είναι «μεταξύ των δανειστών και των ‘53’» αναφέρει χαρακτηριστικά και καταγράφει ισχυρές αντιδράσεις για τα προληπτικά μέτρα. Στα υπουργεία καταρτίζεται έκτακτο σχέδιο περικοπών, προσθέτει, ενώ έχει εκτενή αναφορά στο Eurogroup του Αμστερνταμ και στο Washington Group την περασμένη εβδομάδα.

Τα μέτρα είναι μια «πολιτική λαιμητόμος» για τον Αλέξη Τσίπρα, εκτιμά το «Πρώτο Θέμα», που προσθέτει ότι εμφανίζεται πρόβλημα ρευστότητας ενώ πυροδοτούνται και σενάρια πρόωρων εκλογών, λιγότερο από ένα χρόνο μετά τις τελευταίες, τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Η Real Νews επισημαίνει ότι «έρχονται άλλα 15 μέτρα-φωτιά» μεταξύ των οποίων και νέοι φόροι σε στον καφέ και την μπίρα. Σύμφωνα με την εφημερίδα, το τρίτο πακέτο ύψους 1,73 δις. ευρώ θα επιβαρύνει οριζόντια όλους τους πολίτες και θα προκαλέσει ανατιμήσεις σε σούπερ μάρκετ, μεταφορές, αλλά και υπηρεσίες.

Η εφημερίδα φιλοξενεί και δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου Ολγας Γεροβασίλη που επισημαίνει ότι «η κυβέρνηση τηρεί στο ακέραιο τις απαιτήσεις της συμφωνίας του καλοκαιριού, ξεπερνώντας μάλιστα τους στόχους», ενώ επιτίθεται και στο ΔΝΤ λέγοντας ότι έχει σειρά αποτυχημένων προβλέψεων.

Σε διαφορετικό κλίμα, αλλά μέσα στο χώρο της οικονομίας κινείται το «Εθνος», το οποίο αναφέρει ότι η κυβέρνηση και οι θεσμοί συμφώνησαν να εξαιρεθούν ως το τέλος του 2017 από τις πωλήσεις σε funds τα δάνεια με υποθήκη ή προσημείωση της κύριας κατοικίας. Για τις δύο πλευρές απομένει να καταλήξουν στην αξία του ακινήτου, που θα είναι γύρω στις 140.000-150.000 ευρώ, αλλά και στα εισοδηματικά κριτήρια τα οποία θα είναι παρόμοια με εκείνα του νόμου Κατσέλη.

65AB42CFE4D322328836351D121995E1
Η… έκδοση των αποτελεσμάτων για τον διαγωνισμό των ιατρών και η χειρόγραφη σημείωση για την επιστροφή 215 φακέλων υποψηφίων / photo: tovima.gr

Πολάκης-Gate ξανά

Συνέχεια στα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας δίνει «Το Βήμα της Κυριακής», με την Ελενα Φυντανίδου να υπογράφει το ρεπορτάζ που αποκαλύπτει υπηρεσιακά emails και έγγραφα. Τα εν λόγω ντοκουμέντα φέρεται να «δένουν» την παράτυπη διαδρομή αιτήσεων γιατρών και νοσηλευτών και την παρέμβαση στα ΚΕΕΛΠΝΟ του αναπληρωτή υπουργού Υγείας. Η πρόθεση του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ να προχωρήσει στην ακύρωση του διαγωνισμού για τη στελέχωση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) με 100 γιατρούς και 400 νοσηλευτές μετά την ωμή παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού που κατέστησε παράνομα τα αποτελέσματα της προκήρυξης. Αλλωστε, όπως έχει αποκαλύψει «Το Βήμα» και έχει συνομολογηθεί από τον κ. Πολάκη, ο ίδιος δέσμευσε τις εκατοντάδες αιτήσεις και τα πρωτότυπα δικαιολογητικά όλων των υποψηφίων γιατρών και νοσηλευτών στο γραφείο του. Με άλλα λόγια, υποκατέστησε τις αρμόδιες επιτροπές του ΚΕΕΛΠΝΟ και το ΔΣ βγάζοντας μόνος του τα αποτελέσματα.

F03585B5E0ADF63525F8B849BC492552 (1)
Το υπηρεσιακό e-mail του αν. υπουργού με το οποίο κοινοποιούνται οι πίνακες για τους γιατρούς και ορίζεται βραχυτάτη προθεσμία ενστάσεων / photo: tovima.gr

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...