258
O Λιονέλ Μέσι πλήρωσε το γεγονός ότι απογοήτευσε στο Μουντιάλ | Reuters

Ποιος Μέσι; Ο Μο Σάλαχ για καλύτερος παίκτης της χρονιάς!

Protagon Team Protagon Team 3 Σεπτεμβρίου 2018, 16:27
O Λιονέλ Μέσι πλήρωσε το γεγονός ότι απογοήτευσε στο Μουντιάλ
|Reuters

Ποιος Μέσι; Ο Μο Σάλαχ για καλύτερος παίκτης της χρονιάς!

Protagon Team Protagon Team 3 Σεπτεμβρίου 2018, 16:27

Για τους θαυμαστές του Λιονέλ Μέσι είναι ένα σοκ, μια αδικία. Για πρώτη φορά έπειτα από 12 χρόνια, ο σπουδαίος Αργεντινός δεν θα είναι υποψήφιος για το βραβείο της FIFA για τον καλύτερο ποδοσφαιριστή της χρονιάς, καθώς αποκλείστηκε από την τελική τριάδα και προτιμήθηκε ένας παίκτης που δεν κατέκτησε τίποτα.

Για τους πιο ψύχραιμους παρατηρητές ωστόσο, η απόφαση της FIFA ήταν μάλλον αναμενόμενη: ο Μέσι κατέκτησε μεν το νταμπλ στην Ισπανία, αλλά πλέον οι απαιτήσεις μας είναι μεγάλες και ο 31χρονος άσος απέτυχε παταγωδώς να οδηγήσει την Μπαρτσελόνα σε νέα διάκριση στο Champions League ενώ απογοήτευσε με την εθνική Αργεντινής στο Μουντιάλ.

Ετσι, προτιμήθηκε ο Μο Σάλαχ, ο οποίος ωστόσο δεν κατέκτησε καν τίτλο. Η Λίβερπουλ έφθασε «απλώς» ως τον τελικό του Champions League όμως κατά γενική ομολογία ο Αιγύπτιος πραγματοποίησε μια εξαιρετική σεζόν και αναδείχθηκε σε σούπερ σταρ· ήταν τρόπον τινά η χρονιά του, η οποία είχε και δράμα, με τον τραυματισμό του από τον Σέρχιο Ράμος στον τελικό του Κιέβου. Αντιθέτως η χρονιά του Μέσι είχε μεν κούπες αλλά ήταν χωρίς εξάρσεις, δεν ήταν αυτή που θα ξεχώριζε κανείς από την καριέρα του.

Οι άλλοι δύο επιλαχόντες της FIFA είναι o Λούκα Μόντρις, που κατέκτησε το Champions League με τη Ρεάλ Μαδρίτης και έφτασε μέχρι τον τελικό του Μουντιάλ με την Κροατία και βεβαίως ο Κριστιάνο Ρονάλντο, που επίσης κατέκτησε το Champions League με τη βασίλισσα.

Αν το βραβείο δεν πάει στον Πορτογάλο, θα είναι η πρώτη φορά από το 2008 που νικητής δεν θα είναι ο ίδιος ή ο Μέσι!

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...