458
H Σουσάνα Γαλιάρδο και ο Μανουέλ Βαλς. Ενας δεσμός και ένας πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας που μπορεί να γίνει δήμαρχος της Βαρκελώνης | CreativeProtagon

Ο Μανουέλ Βαλς βρήκε την ιδανική γυναίκα για να εκλεγεί δήμαρχος Βαρκελώνης

Protagon Team Protagon Team 3 Σεπτεμβρίου 2018, 14:27
H Σουσάνα Γαλιάρδο και ο Μανουέλ Βαλς. Ενας δεσμός και ένας πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας που μπορεί να γίνει δήμαρχος της Βαρκελώνης
|CreativeProtagon

Ο Μανουέλ Βαλς βρήκε την ιδανική γυναίκα για να εκλεγεί δήμαρχος Βαρκελώνης

Protagon Team Protagon Team 3 Σεπτεμβρίου 2018, 14:27

Η Σουσάνα Γαλιάρδο είναι μία από τις πιο ζάπλουτες κληρονόμους της Ισπανίας. Αλλά για τον Μανουέλ Βαλς, τον νέο εκλεκτό της καρδιάς της και πρώην πρωθυπουργό της Γαλλίας, αυτό που την καθιστά ξεχωριστή, πέρα από τα όποια θέλγητρά της, είναι το γεγονός ότι τάσσεται υπέρ μιας ενωμένης Ισπανίας και κατά των αυτονομιστικών τάσεων που εξακολουθούν να ταλανίζουν την ισπανική κοινωνία. Παρότι είναι μία Καταλανή και, μάλιστα, από τη Βαρκελώνη.

Γιατί ο Βαλς φέρεται να είναι έτοιμος να ανακοινώσει κατά τις επόμενες εβδομάδες ότι θα διεκδικήσει τη δημαρχία της πρωτεύουσας της Καταλονίας (και γενέτειράς του) στις δημοτικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν τον ερχόμενο Μάιο, ως επικεφαλής μιας λίστας που θα έχει κυρίως τη στήριξη των Ciudadanos του Αλμπέρτ Ριβέρα, του κόμματος, δηλαδή, που αποτελεί τον κύριο αντίπαλο του καταλανικού αυτονομιστικού κινήματος.

Τι καλύτερο, όποτε, για τον Βαλς από το να έχει στο πλευρό του, ως εν δυνάμει Πρώτη Κυρία –αναφέρει χαρακτηριστικά η Repubblica– μία από τις επιφανέστερες Βαρκελωνέζες, η οποία πέρυσι τον Οκτώβριο, την ημέρα της διεξαγωγής του (παράνομου σύμφωνα με την ισπανική κυβέρνηση) δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Καταλονίας, περιφερόταν στην πόλη της τυλιγμένη με την ισπανική σημαία. Σύμφωνα με το Paris Match που προέβη στην αποκάλυψη της σχέσης τους, δημοσιεύοντας φωτογραφίες από τις ημέρες που πέρασαν μαζί στην Ισπανία, ο 56χρονος γάλλος πολιτικός «ξεκινά μαζί της για την κατάκτηση της Βαρκελώνης».

Αλλά η Γαλιάρδο δεν είναι μια απλή υπέρμαχος της ενωμένης Ισπανίας. Ούτε μόνο μέλος της υψηλής ισπανικής κοινωνίας αλλά και του διεθνούς τζετ σετ. Η οικογένειά της είναι μία από τις πλουσιότερες της Ισπανίας. Ο πατέρας και ο θείος της είναι οι ιδρυτές της πολυεθνικής φαρμακευτικής εταιρείας Almirall, με την αξία του 66% που κατέχουν να υπολογίζεται στα 2,7 δισεκατομμύρια ευρώ.

Οσον αφορά τα προσωπικά επιτεύγματα της 53χρονης Σουσάνα, συμμετέχει, μεταξύ άλλων, στα διοικητικά συμβούλια της Caixabank και της Abertis, μία από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές της Ισπανίας που δραστηριοποιείται στον κλάδο των υποδομών. Υπήρξε, επίσης, αντιπρόεδρος της Pronovias, του πιο φημισμένου ισπανικού οίκου μόδας με ειδίκευση στα πολυτελή νυφικά, εταιρεία που ίδρυσε ο πατέρας του πρώην συζύγου της Αλβέρτο Παλάτσι. Μοναδικό μεμπτό σημείο, αναφέρει η ιταλική εφημερίδα, το ότι κατά το παρελθόν η Γαλιάρδο έχει εκφράσει τη συμπάθειά της για το Λαϊκό Κόμμα της Ισπανίας, τον κύριο αντίπαλο των Ciudadanos εντός των πλαισίων της ισπανικής κεντροδεξιάς.

Πάντως ο Βαλς δεν δείχνει να ανησυχεί, μολονότι εμφανίστηκε έξαλλος με το Paris Match και έκανε αγωγή για παραβίαση της ιδιωτικής του ζωής και δημοσίευση εικόνων χωρίς άδεια. Δεν ανησυχεί, επειδή η νέα σύντροφός του θα τον βοηθήσει σίγουρα να ανακτήσει την λησμονημένη του καταλανική καταγωγή, έπειτα από δύο γάμους που πραγματοποίησε στη Γαλλία. Πρώτα με την Ναταλί Σουλιέ με την οποία απέκτησαν τέσσερα παιδιά και στη συνέχεια με τη βιολίστρια Αν Γκραβουάν

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...