365
Ο Φίλιππος Πλιάτσικας ανακοίνωσε στον ΣΚΑΪ την είδηση-σοκ της επανένωσης των Πυξ Λαξ | ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ

Ο Πλιάτσικας ανακοίνωσε την «ενεργή» επανένωση των Πυξ Λαξ

Protagon Team Protagon Team 3 Σεπτεμβρίου 2018, 14:09
Ο Φίλιππος Πλιάτσικας ανακοίνωσε στον ΣΚΑΪ την είδηση-σοκ της επανένωσης των Πυξ Λαξ
|ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ

Ο Πλιάτσικας ανακοίνωσε την «ενεργή» επανένωση των Πυξ Λαξ

Protagon Team Protagon Team 3 Σεπτεμβρίου 2018, 14:09

Είχε καταντήσει ανέκδοτο: το επιτυχημένο συγκρότημα που μεσουρανούσε στα 90s και στα 00s, οι Πυξ Λαξ, με επικεφαλής τους Φίλιππο Πλιάτσικα, Μπάμπη Στόκα αλλά και Μάνο Ξυδούς –ο οποίος δεν βρίσκεται πια στη ζωή–, είχαν διαλυθεί, αλλά με κάποιον τρόπο ήταν «ξανά μαζί», πάντα για μια ύστατη, τελευταία συναυλία.

Αυτή τη φορά όμως ίσως να είναι διαφορετικά τα πράγματα.

«Και στο μέλλον θα παίζουμε, θα βρισκόμαστε, θα είμαστε μια ενεργή μπάντα από εδώ και στο εξής» είπε ο Φίλιππος Πλιάτσικας ο οποίος έδωσε τη Δευτέρα μία σύντομη συνέντευξη στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ανακοινώνοντας ότι η μπάντα επανενώνεται και θα πορευτεί «ενεργά» στο μέλλον.

Η επιβεβαίωση μιας όχι και τόσο πρωτάκουστης είδησης, στοχεύει σε πρώτη ανάγνωση να διαφημίσει τις προγραμματισμένες συναυλίες των Πυξ Λαξ για τον Σεπτέμβριο (στις 7 στη Θεσσαλονίκη, στις 23 στην Αθήνα), στις οποίες θα παρουσιάσουν τραγούδια από έναν νέο δίσκο («με παλιά και νέα κομμάτια» όπως είπε). Θα είναι και τα παλιά μέλη της μπάντας (Γιαννόπουλος, Γιαννάτος, Σπυρόπουλος), «αλλά και νέα ονόματα που προσθέτουν στον ήχο μας μια φρεσκάδα και νέο τρόπο αντίληψης και στις ενορχηστρώσεις και στο παίξιμο» εξήγησε.

«Ετσι κι αλλιώς πάντα κάναμε του κεφαλιού μας» σχολίασε για το γεγονός ότι μετά από 30 χρόνια ασταμάτητα on-off στην κοινή τους πορεία τώρα αποφάσισαν να πορευτούν μαζί (στις δύο συναυλίες του Σεπτεμβρίου δεν θα παίξουν προσωπικά τους τραγούδια, αλλά μόνο των Πυξ Λαξ).

Ο Φίλιππος Πλιάτσικας στην εκπομπή της Μάιρας Μπάρμπα στον ΣΚΑΪ. «Ο Μπάμπης δεν είναι εδώ γιατί είναι στην Καλαμάτα, έχει ένα μπιτς μπαρ και φτιάχνει καφέδες» είπε γελώντας ο Πλιάτσικας για τον Στόκα

Σε κάθε περίπτωση οι μπάντες που μετρούν πολλά χρόνια κοινής πορείας βρίσκουν στην επανένωση ένα καταφύγιο. Πέρα από το κουρασμένο μάρκετινγκ που προστάζουν δηλώσεις του τύπου «μην χάσετε την τελευταία τους συναυλία!», θυμίζουν και κάτι ακόμα: κάτι κουρασμένα ζευγάρια, που ύστερα από πολλά χρόνια ευτυχισμένου γάμου, αποφασίζουν να δώσουν τέλος στη σχέση τους και να βγουν ξανά εκεί έξω, στη ζούγκλα και στη γύρα, για να συνειδητοποιήσουν λίγο καιρό μετά, πόσο τους λείπει η ασφάλεια και η θαλπωρή της παλιάς και δοκιμασμένης συνταγής.

Οι Πυξ Λαξ, «ξανά μαζί» λοιπόν. Ακόμη κι αν δεν αποτελεί είδηση, είναι ένα κάποιο γεγονός.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...