198
| ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Πλαφόν στο ύψος των ηλεκτρονικών αποδείξεων

Protagon Team Protagon Team 5 Νοεμβρίου 2019, 09:16
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Πλαφόν στο ύψος των ηλεκτρονικών αποδείξεων

Protagon Team Protagon Team 5 Νοεμβρίου 2019, 09:16

Η Εφορία θα ζητά μεν από τους φορολογούμενους ακόμη περισσότερες συναλλαγές με κάρτες, πρόκειται όμως να ορίσει ένα ανώτατο όριο για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές που θα πρέπει να διενεργούν οι φορολογούμενοι από το 2020.

Στη θέσπιση πλαφόν στα 20.000 ευρώ αναμένεται να προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση εντός της εβδομάδας, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Πρόκειται για το ύψος των δαπανών που γίνονται με ηλεκτρονικές πληρωμές, οι οποίες θα πρέπει να αντιστοιχούν, ως ποσοστό, στο 30% του ετήσιου εισοδήματος των φορολογούμενων. Προκειμένου να μην υπάρξουν στρεβλώσεις και άδικες επιβαρύνσεις σε φορολογούμενους με ένα ορισμένο ύψος εισοδήματος και πάνω, θα τεθεί πλαφόν στο ύψος των απαιτούμενων ηλεκτρονικών δαπανών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πλαφόν αναμένεται να ορισθεί στα επίπεδα των 20.000 ευρώ. Το ποσό αυτό, ως ποσοστό αντιστοιχεί στο 30% εισοδήματος ύψους 66.700 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι για εισοδήματα έως 66.700 ευρώ θα ισχύει η υποχρέωση του 30% των δαπανών με κάρτες. Για υψηλότερα εισοδήματα θα ισχύει το ύψος των 20.000 ευρώ για τις ηλεκτρονικές δαπάνες.

Σημειώνεται ότι οι φορολογούμενοι, οι οποίοι δεν θα συγκεντρώνουν τις ηλεκτρονικές δαπάνες που θα απαιτούνται, θα επιβαρύνονται με φόρο 22% επί της διαφοράς μεταξύ του πραγματικού και του απαιτούμενου ποσού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...