306
Ιταλίδες καλόγριες στη Ρώμη | Wikipedia

«Πιάστε την αν μπορείτε»… α λα ιταλικά

Protagon Team Protagon Team 13 Φεβρουαρίου 2020, 22:49
Ιταλίδες καλόγριες στη Ρώμη
|Wikipedia

«Πιάστε την αν μπορείτε»… α λα ιταλικά

Protagon Team Protagon Team 13 Φεβρουαρίου 2020, 22:49

Τη δόξα του Φρανκ Αμπανεϊλ ζήλεψε μια Ιταλίδα.

Ακριβώς όπως στην πραγματική ιστορία του Αμερικανού, ο οποίος επί έξι χρόνια άλλαζε συνεχώς ταυτότητες και υπεξαίρεσε χιλιάδες δολάρια (τον υποδύθηκε άψογα ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο το 2002 στην ταινία «Πιάσε με αν μπορείς» του Σπίλμπεργκ), έτσι και στην περίπτωση της 47χρονης γυναίκας έπαιξε ρόλο η υιοθέτηση διαφορετικών ταυτοτήτων κάθε φορά.

Η γυναίκα –που στα τέλη του 2017 είχε καταδικαστεί ερήμην σε δύο χρόνια φυλάκισης για απάτη από δικαστήριο στη Σικελία– διέφευγε τη σύλληψη και έκτοτε κρυβόταν σε μοναστήρια της Βόρειας Ιταλίας, παριστάνοντας την… καλόγρια.

Εμενε σε μια μονή για λίγο, μετά έφευγε από εκεί προκειμένου να μην κινήσει υποψίες και πήγαινε σε ένα άλλο μοναστήρι του Πιεμόντε και της Λομβαρδίας, με άλλο όνομα μοναχής αυτή τη φορά.

Σύμφωνα με τους ερευνητές που ήρθαν σε επαφή με τις μονές, η γυναίκα –το όνομα της οποίας δεν δόθηκε στη δημοσιότητα– τηλεφωνούσε στα μοναστήρια προσποιούμενη την «καλόγρια που αναζητούσε βοήθεια, καθότι ήταν σοβαρά άρρωστη».

Οπως αναφέρει ο Guardian, η ιταλική αστυνομία δήλωσε ότι η γυναίκα κατάγεται από την πόλη Ακουι Τέρμε στο Πιεμόντε.

Κάποιες μοναχές ισχυρίστηκαν ότι η 47χρονη τους παρουσιάστηκε ως ανιψιά μιας από τις ηγουμένες.

Αλλες είπαν ότι απλώς περιέγραφε τον εαυτό της ως «μια απλή μοναχή» δίχως περαιτέρω λεπτομέρειες για τη ζωή της.

Ωστόσο, την περασμένη εβδομάδα, η επί σειρά ετών κρυφή ταυτότητά της αποκαλύφθηκε όταν μια μοναχή από ένα μοναστήρι Βενεδικτίνων στο Γκαλαράτε της Λομβαρδίας, μιλώντας μαζί της, βρήκε κάποιες αντιφάσεις στην ιστορία της, την υποπτεύθηκε και κάλεσε την αστυνομία να ερευνήσει περαιτέρω την υπόθεσή της.

Η αστυνομία μετέβη στο μοναστήρι, όπου έκανε στην 47χρονη γυναίκα μερικές ερωτήσεις σχετικά με το ποιόν της.

Οι ανακριτές δήλωσαν ότι ήταν πολύ συνεργάσιμη, ωστόσο οι συγκεχυμένες πληροφορίες που έδωσε, αποδείχθηκαν εξαιρετικά ύποπτες.

Τη μετέφεραν στο αστυνομικό τμήμα του Βαρέζε, όπου εκεί αναγνωρίστηκε ως η γυναίκα που είχε καταδικαστεί προ ετών στη Σικελία για απάτη, οπότε συνελήφθη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...