212
Ποδηλάτης με μάσκα στο Πεκίνο | REUTERS

Η χειρότερη ημέρα της επιδημίας του κορονοϊού: 254 νεκροί στην Κίνα

Protagon Team Protagon Team 13 Φεβρουαρίου 2020, 08:07
Ποδηλάτης με μάσκα στο Πεκίνο
|REUTERS

Η χειρότερη ημέρα της επιδημίας του κορονοϊού: 254 νεκροί στην Κίνα

Protagon Team Protagon Team 13 Φεβρουαρίου 2020, 08:07

Η χειρότερη ημέρα από τότε που εμφανίστηκε ο νέος κορονοϊός ήταν η Τετάρτη. Ο αριθμός των θανάτων στην Κίνα ήταν 254 και έτσι το σύνολο των νεκρών της επιδημίας έφτασε τους 1.310.

Aλλα 14.849 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα της επιδημίας εντοπίστηκαν στη Χουμπέι, επίκεντρο της επιδημίας, αυξάνοντας το σύνολο των κρουσμάτων στην επαρχία σε 48.206, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η αύξηση-ρεκόρ των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων οφείλεται και στην αλλαγή του τρόπου διάγνωσης και προσδιορισμού τους από τις αρχές της Κίνας.

Στο μεταξύ, βρέθηκε λύση για να τελειώσει η ταλαιπωρία 2.257 ανθρώπων που βρίσκονταν επί ημέρες στο κρουαζιερόπλοιο Westerdam ανοιχτά της Ταϊλάνδης,  χωρίς να μπορούν να πλησιάσουν σε κανένα λιμάνι για τον φόβο του ιού.

Αφού το είχαν αρνηθεί πέντε χώρες, ο πρωθυπουργός της Καμπότζης Χουν Σεν αποφάσισε να επιτρέψει τον ελλιμενισμό του στη Σιχανούκβιλ για να «μπει τέλος στην αρρώστια του φόβου που λυσσομανά στον κόσμο».

Ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας,Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεέσους, εξήρε την κυβέρνηση της Καμπότζης για την απόφασή της, κάνοντας λόγο για ένα «παράδειγμα της διεθνούς αλληλεγγύης που έχουμε ζητήσει επανειλημμένα» να επιδεικνύεται, καθώς «οι επιδημίες βγάζουν το καλύτερο και το χειρότερο στους ανθρώπους».

Εξειδικευμένο προσωπικό εξετάζει με θερμική κάμερα τους επιβαίνοντες του Westerdam, που αποβιβάζονται στην Καμπότζη

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...