199
Ο Τζεφ Μπέζος με τη φίλη του, Λόρεν Σάντσες, στην Ινδία | REUTERS

Το ακριβότερο σπίτι της Καλιφόρνιας αγόρασε ο Μπέζος για 160 εκατ. ευρώ

Protagon Team Protagon Team 13 Φεβρουαρίου 2020, 11:16
Ο Τζεφ Μπέζος με τη φίλη του, Λόρεν Σάντσες, στην Ινδία
|REUTERS

Το ακριβότερο σπίτι της Καλιφόρνιας αγόρασε ο Μπέζος για 160 εκατ. ευρώ

Protagon Team Protagon Team 13 Φεβρουαρίου 2020, 11:16

Την ακριβότερη αγορά σπιτιού στην ιστορία της Καλιφόρνιας έκανε ο Τζεφ Μπέζος, αγοράζοντας ένα ακίνητο στην περιοχή του Λος Aντζελες έναντι 165 εκατομμυρίων δολαρίων (περίπου 157 εκατ. ευρώ).

Ο Μπέζος έψαχνε να αγοράσει σπίτι στην περιοχή και είχε δει αρκετά μαζί με τη φίλη του, Λόρεν Σάντσες, πριν τελικά καταλήξει στο Warner Estate, το οποίο αγόρασε από τον μεγιστάνα των μίντια Ντέιβιντ Γκέφεν.

Η τιμή αγοράς του ακινήτου ξεπερνά το προηγούμενο ρεκόρ που είχε σημειώσει ο Λάχλαν Μέρντοκ, ο οποίος είχε αγοράσει έναντι 150 εκατ. δολαρίων μια έκταση στο Μπελ Εαρ, η οποία είχε χρησιμοποιηθεί στην τηλεοπτική επιτυχία της δεκαετίας του ’60, «The Beverly Hillbillies».

Αποψη της έκτασης

Το Warner Estate εκτείνεται σε 36.000 τ.μ. και βρίσκεται στο Μπέβερλι Χιλς. Περιλαμβάνει μία έπαυλη αποικιακής αρχιτεκτονικής του 18ου αιώνα που διαθέτει ξενώνες, ένα γήπεδο του τένις και ένα γήπεδο του γκολφ.

Η έπαυλη κτίστηκε την περίοδο του ’30 από τον Τζακ Γουόρνερ, τον πρώην πρόεδρο της Warner Brothers.

Λέγεται μάλιστα, ότι το ξύλινο πάτωμα είχε μεταφερθεί από τη Γαλλία, από το σπίτι στο οποίο ο Ναπολέων είχε κάνει πρόταση γάμου στην Ιωσηφίνα, σύμφωνα με την Guardian.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...