437
Ο Δάκης έφυγε στην αρχή ενός καλοκαιριού μετά από τόσα που μας τραγούδησε... |

Πέθανε ο τραγουδιστής Δάκης

Protagon Team Protagon Team 29 Μαΐου 2022, 12:36
Ο Δάκης έφυγε στην αρχή ενός καλοκαιριού μετά από τόσα που μας τραγούδησε...
|

Πέθανε ο τραγουδιστής Δάκης

Protagon Team Protagon Team 29 Μαΐου 2022, 12:36

Εφυγε από τη ζωή ο τραγουδιστής Δάκης σε ηλικία 79 ετών, μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο.

Η κατάσταση της υγείας του τραγουδιστή το τελευταίο διάστημα είχε επιβαρυνθεί, όπως είχαν κάνει γνωστό οι φίλοι του.

Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Twitter η καλή του φίλη και σύζυγος του Μίμη Πλέσσα, Λουκίλλα Πλέσσα-Καρρέρ.

Πιο συγκεκριμένα, έγραψε: «Στην Αυγή του καλοκαιριού διάλεξες να φύγεις ψυχούλα μου…. Εσύ που μας έκανες να λατρέψουμε τα καλοκαίρια….. τόσα καλοκαίρια…. Ξεκουράσου….θα σ’αγαπώ πάντα… «Αυτό το καλοκαίρι το περίμενα με δίχως ένα σύννεφο με δίχως στεναχώρια Αλλ’ όμως δε με ζέστανε ο ήλιος του».

Ο Βρασίδας Χαραλαμπίδης, κατά κόσμον «Δάκης» γεννήθηκε στις 26 Αυγούστου 1943 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου ενώ αφορμή για το καλλιτεχνικό του όνομά ήταν το χαϊδευτικό «Βρασιδάκη», έτσι όπως τον αποκαλούσε η μητέρα του όταν ήταν μικρός.

Από το 1968 ξεκίνησε σόλο καριέρα με το σπουδαίο δίσκο «Γεια σου σ’ ευχαριστώ» με τον συνθέτη Κώστα Ξενάκη και αμέσως μετά ακολούθησε η πρώτη του συνεργασία με τον Μίμη Πλέσσα και τις διαχρονικές επιτυχίες «Τόσα Καλοκαίρια» και «Εκείνο το πρωί στην Κηφισιά» όπου η ανταπόκριση του κοινού τον τοποθέτησε γρήγορα στους πλέον περιζήτητους ερμηνευτές εκείνης της εποχής.

Συλλυπητήριο μήνυμα της ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού

Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, πληροφορούμενη την απώλεια του Δάκη έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Πάντα χαμογελαστός, με χαρακτηριστική ευγένεια και ιδιαίτερα αγαπητός στο κοινό και στους συναδέλφους του, ο Δάκης υπηρέτησε με ήθος και συνέπεια το ελαφρό και ποπ ρεπερτόριο με τον κοσμοπολιτισμό και τη σεμνότητα που τον διέκρινε, τραγουδώντας επί έξι δεκαετίες σε πολλές γλώσσες. Η φωνή του έχει συνδεθεί με μια ολόκληρη εποχή του ελληνικού τραγουδιού, με μερικές από τις δημοφιλέστερες στιγμές του ελληνικού κινηματογράφου και με συνεργασίες με πολλούς σημαντικούς δημιουργούς. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του και στους πολλούς φίλους του».

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης δήλωσε τα εξής: «Ο Δάκης υπηρέτησε το Ελληνικό τραγούδι για σχεδόν 60 χρόνια με αγάπη, αστείρευτη ενέργεια και σεμνότητα. Οι συνεργασίες του με συνθέτες όπως ο Μίμης Πλέσσας, ο Γιώργος Κατσαρός, και ο Γιώργος Χατζηνάσιος αντανακλούν μια ρομαντική, ευγενική και αισιόδοξη πλευρά της ζωής, ενώ πολλά τραγούδια του αποτελούν διαχρονικά συστατικά χορευτικών πάρτυ. Τον αποχαιρετούμε στα 79 του έχοντας κατακτήσει την καθολική συμπάθεια και εκτίμηση όλων. Ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...