172
Ο Λυκουρέζος, στο μέσον, κατά την μεταφορά του στα δικαστήρια | Intimenews/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Πέθανε ο Θρασύβουλος Λυκουρέζος, κεντρικό πρόσωπο της τραγωδίας στην Αίγινα

Protagon Team Protagon Team 17 Νοεμβρίου 2017, 08:54
Ο Λυκουρέζος, στο μέσον, κατά την μεταφορά του στα δικαστήρια
|Intimenews/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Πέθανε ο Θρασύβουλος Λυκουρέζος, κεντρικό πρόσωπο της τραγωδίας στην Αίγινα

Protagon Team Protagon Team 17 Νοεμβρίου 2017, 08:54

Ο Θρασύβουλος Λυκουρέζος, το κεντρικό πρόσωπο της ναυτικής τραγωδίας με το ταχύπλοο στις 16 Αυγούστου 2016 στην Αίγινα, πέθανε την Πέμπτη σε ηλικία 78 ετών.

Τον περασμένο Αύγουστο, το ταχύπλοο «Ντουέντε» συγκρούστηκε με τη λάντζα «Αντωνία» με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις από τους επιβάτες του τουριστικού σκάφους, μεταξύ των οποίων ένα κορίτσι 5 ετών με τον πατέρα του, καθώς και ο καπετάνιος του τουριστικού.

Ο Θρασύβουλος Λυκουρέζος, που ήταν χειριστής του ταχύπλοου, ήταν κατηγορούμενος για την πρόκληση του ναυαγίου και τον θάνατο των τεσσάρων ατόμων.

Παρέμεινε προφυλακισμένος για ένα χρόνο, ενώ μετά την αποφυλάκισή του νοσηλεύθηκε για μεγάλα διαστήματα καθώς τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε επιδεινώθηκαν στη φυλακή.

Η υπόθεση απασχόλησε έντονα την κοινή γνώμη για τις ευθύνες των επιβαινόντων στο ταχύπλοο και το πώς προκλήθηκε το δυστύχημα.

Μετά την πρόσκρουση με τη λάντζα, το ταχύπλοο απομακρύνθηκε χωρίς να βοηθήσει τους επιβαίνοντες που είχαν πέσει στη θάλασσα. Οι τραυματίες ήταν τουλάχιστον 15, από τους οποίους δύο ήταν σε σοβαρότερη κατάσταση.

Ο Λυκουρέζος συνελήφθη λίγες ώρες αργότερα και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα στον Πειραιά, όπου του επιτέθηκαν συγγενείς των θυμάτων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...