302
Ο Κρίστοφερ Πλάμερ σε πρεμιέρα ταινίας το 2017 | REUTERS/Mario Anzuoni/File Photo

Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Κρίστοφερ Πλάμερ

Protagon Team Protagon Team 5 Φεβρουαρίου 2021, 21:21
Ο Κρίστοφερ Πλάμερ σε πρεμιέρα ταινίας το 2017
|REUTERS/Mario Anzuoni/File Photo

Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Κρίστοφερ Πλάμερ

Protagon Team Protagon Team 5 Φεβρουαρίου 2021, 21:21

Ο βραβευμένος με Οσκαρ ηθοποιός Κρίστοφερ Πλάμερ πέθανε σε ηλικία 91 ετών, έπειτα από μια καριέρα επτά δεκαετιών με δεκάδες ταινίες και θεατρικές παραστάσεις στη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο.

Ο Πλάμερ είχε γεννηθεί το 1929 στον Καναδά και το 1954 εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο.

Τρία χρόνια αργότερα, το 1957, έκανε το ντεμπούτο του στον κινηματογράφο. Το 1959 κέρδισε την πρώτη υποψηφιότητά του για θεατρικό Tony με το έργο «JB», με σκηνοθέτη τον Ηλία Καζάν. Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, τη Βρετανία, ο Πλάμερ είχε παίξει και με την Royal Shakespeare Company.

Εγινε ιδιαίτερα γνωστός στον ρόλο του πατέρα της πολυμελούς οικογένειας των φον Τραπ στη «Μελωδία της Ευτυχίας», το 1965, πλάι στην Τζούλι Άντριους. Μια ταινία που αποτέλεσε τεράστια και διαχρονική επιτυχία, στην οποία όμως ο Πλάμερ κατάφερε να μην εγκλωβιστεί.

Ο Κρίστοφερ Πλάμερ και η Τζούλι Αντριους το 2015, στα 50 χρόνια από την πρώτη προβολή της «Μελωδίας της Ευτυχίας» | REUTERS/Kevork Djansezian/File Photo

Ο Πλάμερ ήταν ένας ηθοποιός που μπορούσε να μεταβεί από τον ένα ρόλο στον άλλο με ευκολία, «ένα χαρτί στο οποίο μπορείς να σχεδιάσεις ό,τι θέλεις», όπως είχε πει ο σκηνοθέτης Ρίντλεϊ Σκοτ.

Συνέχισε να εμφανίζεται σε ταινίες και τα επόμενα χρόνια, ενώ παράλληλα πρωταγωνιστοιύσε και στο θέατρο. Μεταξύ άλλων εμφανίστηκε στη «Νύχτα των Στρατηγών» , στον «Ανθρωπο Που θα Γινόταν Βασιλιάς» και στην «Επιστροφή του Ροζ Πάνθηρα».

Πιο πρόσφατα τον είδαμε στο «Malcolm X » του Σπάικ Λι, στους «12 Πιθήκους» του Τέρι Γκίλιαμ και το «Insider» του Μάικλ Μαν.

Το 2012 κέρδισε το Οσκαρ Β΄Ανδρικού Ρόλου για τους «Πρωτάρηδες». Σε ηλικία 82 ετών έγινε ο γηραιότερος ηθοποιός που κέρδισε ποτέ το βραβείο.

Ο Πλάμερ πέθανε γαλήνια στο σπίτι του στο Κονέκτικατ έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του Έλεν Τέιλορ, ανέφερε η οικογένειά του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...