646
Η εκφραστική Μαίρη Τσώνη, ηθοποιός και μουσικός, πέθανε σε ηλικία 30 ετών | Facebook

Πέθανε ξαφνικά η ηθοποιός Μαίρη Τσώνη, μία από τις κόρες του «Κυνόδοντα»

Protagon Team Protagon Team 8 Μαΐου 2017, 16:16
Η εκφραστική Μαίρη Τσώνη, ηθοποιός και μουσικός, πέθανε σε ηλικία 30 ετών
|Facebook

Πέθανε ξαφνικά η ηθοποιός Μαίρη Τσώνη, μία από τις κόρες του «Κυνόδοντα»

Protagon Team Protagon Team 8 Μαΐου 2017, 16:16

Σε ηλικία μόλις 30 ετών πέθανε η ηθοποιός, μουσικός και περφόρμερ Μαίρη Τσώνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ταλαντούχα καλλιτέχνιδα με τα θλιμμένα μάτια, βρέθηκε νεκρή το πρωί της Δευτέρας, χωρίς να διευκρινιστεί ποια είναι τα αίτια θανάτου. 

fbfb

Φαίνεται ότι τη βρήκε νεκρή η ηθοποιός και φίλη της, Λούσα Καμίλ Σιμπούρα, όπως αποκάλυψε η ίδια λίγο αργότερα στο Facebook. «Δεν το πιστεύω ότι μόλις βρήκα νεκρή την Μαίρη Τσώνη στον 5ο όροφο. RIP. Συγγνώμη που δεν ήρθα νωρίτερα. Ίσως θα μπορούσαμε να σε σώσουμε. Αισθάνθηκα ένοχη, ενώ έβλεπα τον Τζέιμς να σου παρέχει τις πρώτες βοήθειες (καρδιοαναπνευστική ανάνηψη). Επρεπε να προσπαθήσω να σε βοηθήσω με την αρρώστια σου», σχολίασε η ίδια τονίζοντας στο τέλος ότι «καμία επιτυχία δεν μπορεί να θεραπεύσει την κατάθλιψη»… 

Η Μαίρη Τσώνη είχε πολλά ταλέντα και μία πολύπλευρη επαγγελματική καριέρα στο σινεμά, το θέατρο και τη μουσική. Αλλά πιο γνωστός της ρόλος ήταν αυτός στον βραβευμένο από το φεστιβάλ των Κανών «Κυνόδοντα» (2009) του Γιώργου Λάνθιμου. Αλλωστε στον απαιτητικό αυτόν ρόλο μπόρεσε να συνδυάσει τα διαφορετικά ταλέντα της.

Η Τσώνη υποδύθηκε τη μικρότερη κόρη της δυσλειτουργικής οικογένειας που επινόησε ο Λάνθιμος και ο Ευθύμης Φιλίππου. Μπορεί να ήταν ένας ρόλος με τον οποίο δεν είχε κοινά, όπως είχε τονίσει σε συνέντευξή της η ίδια, αλλά κατάφερε να ενσαρκώσει με απόλυτη φυσικότητα τον μαζεμένο και παθητικό χαρακτήρα του νεαρού κοριτσιού που είχε εγκλωβιστεί σε μία σουρεαλιστική πραγματικότητα.

Η πρώτη της επαφή με τον κινηματογράφο ήταν στην ταινία τρόμου το «Κακό», του Γιώργου Νούσια, το 2005. Υστερα, εμφανίστηκε σε μικρούς ρόλους στο «Κακό στην Εποχή των Ηρώων» (2009) του ίδιου σκηνοθέτη, στο «Artherapy» του Νίκου Περάκη (2010) και στα «Οπωροφόρα της Αθήνας» του Νίκου Παναγιωτόπουλου (2010) . Συμμετείχε και σε θεατρικές παραστάσεις του Μιχαήλ Μαρμαρινού και του Κώστα Τσιούκα.

Η Μαίρη Τσώνη γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε στη Λιβαδειά μέχρι τα 12 της και ύστερα μετακόμισε στην Κρήτη, στα Χανιά, όπου και έμεινε μέχρι τα 16 της.

GettyImages-87843785
Η Μαίρη Τσώνη, στις Κάννες, όπου βραβεύτηκε ο «Κυνόδοντας», το 2009 (Gareth Cattermole/Getty Images/Ideal Image)

Οταν ήταν ακόμη στο λύκειο Πέρασε στο φυτώριο της Κρατικής Σχολής Χορού, καθώς από πολύ μικρή είχε μία αγάπη για το μπαλέτο. Αλλά δεν της άρεσε τελικά η σχολή, οπότε επέστρεψε στο σχολείο, τελείωσε το λύκειο και σπούδασε στο Λονδίνο. Αποφοίτησε από τη σχολή Μusical Τheater Dance Attic το 2005.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών της στη σχολή μιούζικαλ, μία επίσκεψη ενός φίλου της, του Αλέξανδρου Βούλγαρη, είχε ως αποτέλεσμα να γεννηθεί το συγκρότημα Mary and The Boy. Γι’ αυτόν τον λόγο επέστρεψε η ίδια στην Αθήνα, ενώ τα τελευταία χρόνια έκανε φωνητικά και στους Joalz.

«Είμαι φοβικό άτομο, φοβάμαι γενικά, φοβάμαι τα πάντα. Καμιά φορά και τους ανθρώπους. Είμαι μεγάλο ελάττωμα αυτό, γι’ αυτό κουράζω όσους είναι δίπλα μου. Παραφοβάμαι, είμαι δύσπιστη, δεν πείθομαι εύκολα και δύσκολα εμπιστεύομαι τους ανθρώπους. Αν μου κάνει κλικ όμως κάποιος, του δίνομαι ακραία. Ελάχιστους ανθρώπους που έχω εμπιστευτεί, αλλά τους έχω εμπιστευτεί ολοκληρωτικά», είχε δηλώσει σε συνέντευξή της στο LIFO, το 2009.

Για τον θάνατο της 30χρονης ηθοποιού εξέφρασε τη λύπη του ο κριτικός κινηματογράφου Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος, με σχόλιό του στο Instagram.

Gone too soon. Η Μαίρη Τσώνη ήταν υπέροχη στον Κυνόδοντα #marytsoni #dogtooth #greekactresses

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Theodore Koutsogiannopoulos (@theodorekoutsogiannopoulos) στις

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...