328
Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης απαντά στον Μάνφρεντ Βέμπερ | YouTube

Η απάντηση Μητσοτάκη στην πρόκληση του Μάνφρεντ Βέμπερ με την κομμένη γραβάτα

Protagon Team Protagon Team 13 Μαρτίου 2019, 10:04
Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης απαντά στον Μάνφρεντ Βέμπερ
|YouTube

Η απάντηση Μητσοτάκη στην πρόκληση του Μάνφρεντ Βέμπερ με την κομμένη γραβάτα

Protagon Team Protagon Team 13 Μαρτίου 2019, 10:04

Στην ιδιότυπη πρόκληση του υποψηφίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μάνφρεντ Βέμπερ να κόψει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης την γραβάτα του για να δείξει την μισθολογική ανισότητα ανδρών και γυναικών, απάντησε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Σε δήλωσή του επισήμανε στον υποψήφιο του ΕΛΚ ότι «οι γραβάτες στην Ελλάδα έχουν πλέον πολιτικό συμβολισμό», αναφερόμενος εμμέσως στην επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να μην φορά γραβάτα.

Ο κ. Μητσοτάκης ζητά από τον υποψήφιο της ευρωπαϊκής παράταξης να στηρίξει τους δικούς του στόχους του για την Ελλάδα, με την ενίσχυση των υποστηρικτικών δομών, την διεύρυνση της συμμετοχής των γυναικών στην αγορά εργασίας αλλά και στα ψηφοδέλτια.

«Ετσι θα μου επιτρέψεις να μην την κόψω. Θα τις χρειαστούμε όλες για την επόμενη μέρα», απαντά στον Μάνφρεντ Βέμπερ.

Η δήλωση του κ. Μητσοτάκη, στην οποία απευθύνεται προσωπικά στον υποψήφιο του ΕΛΚ:

«Οσο κι αν σου φαίνεται αστείο, οι γραβάτες στην Ελλάδα έχουν πλέον πολιτικό συμβολισμό και έτσι θα μου επιτρέψεις να μην την κόψω. Θα τις χρειαστούμε όλες για την επόμενη μέρα.

 Στηρίζω, όμως, την πρωτοβουλία σου και ζητώ κι εγώ την υποστήριξή σου στους δικούς μας εθνικούς στόχους. Η μισθολογική διαφορά των δύο φύλων στην Ελλάδα είναι στο 12,5%, δηλαδή 4 μονάδες μικρότερη από τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο. Όμως 7 στις 10 Ελληνίδες ζητούν στήριξη για να ανταποκριθούν ταυτοχρόνως στις επαγγελματικές και οικογενειακές τους υποχρεώσεις. Με άλλα λόγια, θέλουμε περισσότερες γυναίκες να συμμετέχουν στην αγορά εργασίας. Το ξέρω ότι δεν είναι εύκολο, γι’ αυτό όμως θα στηρίξουμε με συγκεκριμένα μέτρα τις Ελληνίδες.

Κανένα παιδί δεν θα μένει εκτός βρεφονηπιακού σταθμού.

Διευρύνουμε τον θεσμό των ολοήμερων σχολείων.

Καθιερώνουμε τη βοήθεια στις εργαζόμενες μητέρες σε κάθε γειτονιά από πιστοποιημένους βρεφονηπιοκόμους.

Θεσμοθετούμε ειδικά μέτρα για τις μονογονεϊκές οικογένειες και την ενδοοικογενειακή βία.

Και τέλος, αυξάνουμε δραστικά τον αριθμό των γυναικών στα ψηφοδέλτιά μας, καθώς η Ελλάδα έχει το θλιβερό προνόμιο να έχει το χαμηλότερο ποσοστό συμμετοχής γυναικών στην πολιτική.

Με τις δράσεις αυτές στηρίζουμε ουσιαστικά τις Ελληνίδες και κάνουμε ένα σημαντικό βήμα για μια κοινωνία πραγματικής ισότητας και πραγματικής αλληλεγγύης».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News