200
Ο Γουίλσον μετά την ανακοίνωση της απόφασης την Τρίτη | AAP/Peter Lorimer/via REUTERS

Αποσύρεται από τα καθήκοντά του ο αυστραλός αρχιεπίσκοπος που συγκάλυπτε κακοποίηση ανηλίκων

Protagon Team Protagon Team 23 Μαΐου 2018, 07:57
Ο Γουίλσον μετά την ανακοίνωση της απόφασης την Τρίτη
|AAP/Peter Lorimer/via REUTERS

Αποσύρεται από τα καθήκοντά του ο αυστραλός αρχιεπίσκοπος που συγκάλυπτε κακοποίηση ανηλίκων

Protagon Team Protagon Team 23 Μαΐου 2018, 07:57

Ο Φίλιπ Γουίλσον, καθολικός αρχιεπίσκοπος της Αδελαΐδας στην Αυστραλία, ανακοίνωσε ότι παύει να ασκεί τα καθήκοντά του μετά την καταδίκη του για συγκάλυψη των εγκλημάτων ενός παιδεραστή ιερωμένου τη δεκαετία του 1970.

Ο 67χρονος αρχιεπίσκοπος, ο οποίος αρνείται τις κατηγορίες, ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη ότι αποσύρεται τα καθήκοντά του για να μελετήσει το σκεπτικό της ετυμηγορίας.

Αφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο «εάν, κάποια ορισμένη στιγμή, καταστεί αναγκαίο ή προσήκον για εμένα», να παραιτηθεί.

Ο αρχιεπίσκοπος Αδελαΐδας είναι ένα από τα πλέον υψηλά ιστάμενα στελέχη της ρωμαιοκαθολικής ιεραρχίας στον κόσμο που διώχθηκε από τη Δικαιοσύνη και καταδικάστηκε για τέτοια υπόθεση.

Κατηγορήθηκε πως συγκάλυψε τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών που διέπραξε ο Τζιμ Φλέτσερ, διαβόητος παιδεραστής ιερωμένος, στην περιοχή Χάντερ, στη Νέα Νότια Ουαλία.

Ο Γουίλσον απέφυγε να αναφέρει στις Αρχές τις καταγγελίες που του έγιναν από τα ίδια τα παιδιά.

Την Τρίτη δικαστήριο της πόλης Νιουκάσλ, βόρεια του Σίδνεϊ, τον έκρινε ένοχο για τη συγκάλυψη σοβαρού εγκλήματος που διέπραξε τρίτος. Η ποινή του θα ανακοινωθεί τον Ιούνιο και δεν θα ξεπεράσει τα δύο έτη φυλάκισης.

Η υπεράσπιση του αρχιεπίσκοπου προσπάθησε τέσσερις φορές να μπει η υπόθεση στο αρχείο, επιχειρηματολογώντας ότι, επειδή έχει διαγνωστεί με Αλτσχάιμερ, δεν ήταν ικανός να προσαχθεί σε δίκη, μολονότι συνέχιζε να ασκεί κανονικά τα ιερατικά καθήκοντά του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...