259
Σούβλισμα στην αυλή ή και στο δρόμο ακόμα η τελευταία λύση για τη φετινή Λαμπρή | ΙΝΤΙΜΕnews

Πάσχα: Μαγειρίτσα και οβελίας με 9 ή 12 άτομα στο τραπέζι

Protagon Team Protagon Team 21 Απριλίου 2021, 20:32
Σούβλισμα στην αυλή ή και στο δρόμο ακόμα η τελευταία λύση για τη φετινή Λαμπρή
|ΙΝΤΙΜΕnews

Πάσχα: Μαγειρίτσα και οβελίας με 9 ή 12 άτομα στο τραπέζι

Protagon Team Protagon Team 21 Απριλίου 2021, 20:32

H ελπίδα πολλών για «Πάσχα στο χωριό» έσβησε οριστικά τις 18.00 με τις πρωθυπουργικές ανακοινώσεις και την προτροπή Μητσοτάκη ότι το φετινό Πάσχα δεν θα πρέπει να υπονομεύσει ένα ελεύθερο καλοκαίρι.

Η μαζική μετακίνηση από το κλεινόν άστυ, τόνισε ο Πρωθυπουργός, ενέχει τον κίνδυνο να διασπείρει τον ιό παντού. «Και, ξέρουμε ότι οι νοσηλείες στην περιφέρεια είναι δύσκολες. Πρέπει, λοιπόν, να σκεφτούμε όχι μόνο τις διακοπές μας, αλλά και την υγεία των κατοίκων στα χωριά και τα νησιά μας. Ξέρω ότι αυτό ίσως δυσαρεστήσει κάποιους. Αλλά αποτελεί τη μόνη επιλογή, που συνδυάζει τις επιφυλάξεις των γιατρών και τις ανάγκες της κοινωνίας και της οικονομίας. Και βέβαια, η μόνη που θα μας επιτρέψει, αμέσως μετά το Πάσχα, να προχωρήσουμε σε μεγαλύτερη απελευθέρωση των δραστηριοτήτων», ήταν η προτροπή του προς όλους, με τις αρμόδιες αρχές να ετοιμάζονται για αυστηρότατους ελέγχους κυρίως στα διόδια των εθνικών οδών.

Ετσι λοιπόν, και φέτος η λύση είναι Πάσχα στο μπαλκόνι -ή στην αυλή για όσους διαθέτουν- με όριο και στον αριθμό των ατόμων που θα καθίσουν στο πασχαλινό τραπέζι.

Η επίσημη οδηγία από την Επιτροπή των ειδικών είναι έως εννέα άτομα ή δυο οικογένειες για εσωτερικούς χώρους, ενώ για όσους τυχερούς σουβλίσουν ή ψήσουν στις αυλές τους ο αντίστοιχος αριθμός ανεβαίνει στα 12 άτομα.

Οσον αφορά τους περιορισμούς στην κυκλοφορία, το ωράριο επεκτείνεται για ολη τη Μεγάλη Εβδομάδα από τις 5 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ, όπως και για το βράδυ της Ανάστασης αλλά και την Κυριακή του Πάσχα.

Απο την Δευτέρα του Πάσχα το ωράριο κυκλοφορίας διαμορφώνεται από τις 5 το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...