264
Αδιαφορία για τους κανόνες δείχνουν οι αλλεπάλληλες αποκαλύψεις για τον Μπόρις Τζόνσον | REUTERS/John Sibley/File Photo

Πάρτι και για τα γενέθλιά του έκανε μέσα στο lockdown ο Μπόρις Τζόνσον

Protagon Team Protagon Team 24 Ιανουαρίου 2022, 22:54
Αδιαφορία για τους κανόνες δείχνουν οι αλλεπάλληλες αποκαλύψεις για τον Μπόρις Τζόνσον
|REUTERS/John Sibley/File Photo

Πάρτι και για τα γενέθλιά του έκανε μέσα στο lockdown ο Μπόρις Τζόνσον

Protagon Team Protagon Team 24 Ιανουαρίου 2022, 22:54

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον οργάνωσε πάρτι γενεθλίων, κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown κατά της Covid-19, τον Ιούνιο του 2020, όταν οι κοινωνικές συναθροίσεις σε εσωτερικούς χώρους απαγορεύονταν, μετέδωσε τη Δευτέρα το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο ITV News.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η σύζυγός του Τζόνσον, Κάρι, φέρεται να βοήθησε στο να οργανωθεί το πάρτι, το απόγευμα της 19ης Ιουνίου.

Εως και 30 άνθρωποι παρέστησαν στην εκδήλωση, στην αίθουσα συνεδριάσεων του υπουργικού συμβουλίου, στην Ντάουνινγκ Στριτ, το γραφείο και την κατοικία του επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης, αναφέρει το ITV.

Μεταξύ των καλεσμένων ήταν η αρχιτέκτονας εσωτερικών χώρων Λούλου Λάιτλ, που ανέλαβε την πανάκριβη ανακαίνιση του διαμερίσματος του Μπόρις Τζόνσον στην Ντάουνινγκ Στριτ, με αμφιλεγόμενη χρηματοδότηση.

Αναφορικά με τις πληροφορίες του βρετανικού δικτύου για το πάρτι, το γραφείο του Μπόρις Τζόνσον απάντησε:

«Μια ομάδα από το προσωπικό που εργάζεται στη Ντάουνινγκ Στριτ συγκεντρώθηκε εκείνη την ημέρα για σύντομο χρονικό διάστημα στην αίθουσα συνεδριάσεων του υπουργικού συμβουλίου, έπειτα από μια συνάντηση, προκειμένου να ευχηθεί στον πρωθυπουργό “χρόνια πολλά”. Εκείνος έμεινε εκεί για λιγότερο από 10 λεπτά».

Το ITV News ανέφερε, επίσης, ότι φίλοι της οικογένειας Τζόνσον συμμετείχαν σε μια άλλη εκδήλωση που οργανώθηκε το βράδυ της 19ης Ιουνίου στον όροφο της κατοικίας του πρωθυπουργού, κάτι που διαψεύδουν οι υπηρεσίες του. «Είναι απολύτως ψευδές. Σε συμφωνία με τους κανονισμούς εκείνης της εποχής, ο πρωθυπουργός υποδέχθηκε έναν μικρό αριθμό μελών της οικογένειάς του σε εξωτερικό χώρο εκείνη τη βραδιά», λέει η Ντάουνινγκ Στριτ.

Το ρεπορτάζ εντείνει την πίεση στον Τζόνσον με αφορμή μια σειρά συναθροίσεων στην Ντάουνινγκ Στριτ, με τις οποίες φαίνεται πως παραβιάστηκε το lockdown κατά της Covid-19, που είχε επιβάλει η βρετανική κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...