328
|

Παρουσίαση του βιβλίου «Τίτος Πατρίκιος: Μιαν άκρη της αλήθειας να σηκώσω» του Γιώργου Αρχιμανδρίτη

Protagon Team 5 Δεκεμβρίου 2022, 17:36

Παρουσίαση του βιβλίου «Τίτος Πατρίκιος: Μιαν άκρη της αλήθειας να σηκώσω» του Γιώργου Αρχιμανδρίτη

Protagon Team 5 Δεκεμβρίου 2022, 17:36

Οι Εκδόσεις Πατάκη προκαλούν κάθε ενδιαφερόμενο την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου στις 19:00 σε μια συζήτηση του Γιώργου Αρχιμανδρίτη με τον Τίτο Πατρίκιο με αφορμή την έκδοση του βιβλίου «Τίτος Πατρίκιος: Μιαν άκρη της αλήθειας να σηκώσω – Συνομιλίες».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Auditorium Theo Angelopoulos του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος (Σίνα 31, Αθήνα)

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Εξέχουσα µορφή της νεοελληνικής γραµµατείας, ο Τίτος Πατρίκιος είναι ένας από τους σπουδαιότερους µεταπολεµικούς ποιητές. Σε όλο του το συγγραφικό φάσµα (ποιήµατα, αφηγήσεις, µεταφράσεις, δοκίµια) ακολουθεί µε συνέπεια τις αρχές, πολιτικές και ποιητικές, που διέπουν τη ζωή και την τέχνη του και συνιστούν τον προσωπικό αξιακό του κώδικα. Μέσα από την ποίηση, την τέχνη αυτή που αποτέλεσε τη µοίρα του, στοχάζεται, εξελίσσεται, αναθεωρεί. Στρέφεται προς στο παρελθόν για να το αναλύσει και να το επανερµηνεύσει µε την πολύµορφη εµπειρία του, έχοντας διαρκώς το βλέµµα του στραµµένο προς το παρόν και το µέλλον.

Το βιβλίο βασίζεται στις συνοµιλίες του ποιητή µε τον Γιώργο Αρχιµανδρίτη, από το 2007 µέχρι το 2020, υλικό που εµπλουτίστηκε έως την έκδοσή του, τον Νοέµβριο του 2022.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Συγγραφέας και δηµιουργός ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών ντοκιµαντέρ τέχνης και πολιτισµού, ο Γιώργος Αρχιµανδρίτης είναι διδάκτωρ συγκριτικής γραµµατολογίας της Σορβόννης. Είναι συνεργάτης της Δηµόσιας Γαλλικής Ραδιοφωνίας (France Culture) και της ΕΡΤ. Στην Ελλάδα κυκλοφορούν τα βιβλία του Μίκης Θεοδωράκης – Η ζωή µου, Θόδωρος Αγγελόπουλος – Με γυµνή φωνή, Μελίνα – Μία σταρ στην Αµερική (µε τον Σπύρο Αρσένη) και Γιάννης Μπεχράκης – Με τα µάτια της ψυχής από τις Εκδόσεις Πατάκη. Στη Γαλλία κυκλοφορούν τα βιβλία του Mot à Mot (µε την Danielle Mitterrand) από τις Εκδόσεις Le Cherche Midi, Μikis Théodorakis par lui-même και Théo Angelopoulos – Le temps suspendu από τις Εκδόσεις Actes Sud. Έχει τιµηθεί από τη Γαλλική Δηµοκρατία µε τον τίτλο του Ιππότη του Τάγµατος των Γραµµάτων και των Τεχνών, καθώς και µε τον τίτλο του Αξιωµατούχου του Τάγµατος των Γραµµάτων και των Τεχνών για τη συµβολή του στον τοµέα του πολιτισµού στη Γαλλία και στον κόσµο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...