379
Ο Σταύρος Καλαφάτης στο τελευταίο συνέδριο της ΝΔ. Τώρα βρέθηκε στο στόχαστρο οπαδών του ΠΑΟΚ | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Παρέμβαση Καλαφάτη στην ΕΛ.ΑΣ. να μη διωχθούν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ που βανδάλισαν το γραφείο του

Protagon Team Protagon Team 30 Ιανουαρίου 2020, 09:37
Ο Σταύρος Καλαφάτης στο τελευταίο συνέδριο της ΝΔ. Τώρα βρέθηκε στο στόχαστρο οπαδών του ΠΑΟΚ
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Παρέμβαση Καλαφάτη στην ΕΛ.ΑΣ. να μη διωχθούν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ που βανδάλισαν το γραφείο του

Protagon Team Protagon Team 30 Ιανουαρίου 2020, 09:37

Μια περίεργη αντίληψη περί κανονικότητας και νομιμότητας –συνθήματα με τα οποία ως γνωστόν εξελέγη η ΝΔ το περασμένο καλοκαίρι– διαμορφώνεται τα τελευταία 24ωρα πέριξ της υπόθεσης του ΠΑΟΚ (εδώ) και κυρίως με επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη.

Δεν είναι μόνο η άρον άρον αλλαγή, με τροπολογία που κατατέθηκε και ψηφίστηκε στη Βουλή, του επιβαρυντικού νόμου, η οποία υπαγορεύτηκε, όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, «για λόγους κοινωνικής συνοχής». Είναι ότι πλέον γίνονται βανδαλισμοί εις το όνομα του Δικεφάλου του Βορρά και οι τοπικοί βουλευτές παρεμβαίνουν στην ΕΛ.ΑΣ. ζητώντας τη μη δίωξη των προσαχθέντων, ζητούν δηλαδή ουσιαστικά από την Αστυνομία να μην κάνει τη δουλειά της.

Αυτό το τελευταίο συνέβη με τον Σταύρο Καλαφάτη, του οποίου το πολιτικό γραφείο έγινε στόχος βανδάλων, κατά τα φαινόμενα οπαδών του ΠΑΟΚ, νωρίς το βράδυ της Τετάρτης. Αγνωστοι εισέβαλαν στο γραφείο του βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης –εξελέγη τέταρτος με 31.685 σταυρούς– έγραψαν υβριστικά συνθήματα κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και πέταξαν φέιγ βολάν με μηνύματα κατά του Πρωθυπουργού της χώρας. Αντίστοιχες σκηνές εκτυλίχθηκαν και στο γραφείο της επίσης βουλευτού Α’ Θεσσαλονίκης –εξελέγη τρίτη με 32.337 σταυρούς– Ελενας Ράπτη.

Η αντίδραση της Αστυνομίας ήταν άμεση και υπήρξαν 20 προσαγωγές – άλλωστε οι εισβολείς είχαν φροντίσει και να υπογράψουν την «εικαστική» παρέμβασή τους. Ωστόσο, και εδώ έχει ενδιαφέρον, ο κ. Καλαφάτης έσπευσε να κάνει γνωστό ότι επικοινώνησε με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. και τον γενικό αστυνομικό διευθυντή Θεσσαλονίκης για να τους πει ότι δεν επιθυμεί τη δίωξη των 20 ατόμων που προσήχθησαν. Επίσης, σύμφωνα με το voria.gr, έκανε το εξής σχόλιο:

«Αντιλαμβάνομαι την αγάπη τους για την ομάδα μας, αλλά οφείλουμε όλοι να είμαστε ψύχραιμοι. Προέχει η κοινωνική ηρεμία».

Τις επιθέσεις, πάντως, στα γραφεία του κ. Καλαφάτη και της κυρίας Ράπτη καταδίκασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Κατανοούμε την αγάπη των φίλων του ΠΑΟΚ για την ομάδα τους, αλλά θεωρούμε απαράδεκτη οποιαδήποτε μορφή βίας. Καταδικάζουμε τις επιθέσεις στο πολιτικό γραφείο του γενικού γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρου Καλαφάτη, και της βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης, Ελενας Ράπτη. Η βία δεν έχει θέση στη Δημοκρατία», επεσήμανε ο κ. Πέτσας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...