440
Ο Προκόπης Παυλόπουλος απονέμει το παράσημο στον Δαυίδ Σαλτιέλ | ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Παρασημοφόρησε Θανάση Δημόπουλο και Δαυίδ Σαλτιέλ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Protagon Team Protagon Team 28 Φεβρουαρίου 2020, 15:08
Ο Προκόπης Παυλόπουλος απονέμει το παράσημο στον Δαυίδ Σαλτιέλ
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Παρασημοφόρησε Θανάση Δημόπουλο και Δαυίδ Σαλτιέλ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Protagon Team Protagon Team 28 Φεβρουαρίου 2020, 15:08

Με το παράσημο του Ανωτέρου Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικος τιμήθηκαν ο πρύτανης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θανάσης Δημόπουλος, και ο πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος, Δαυίδ Σαλτιέλ, την Παρασκευή, σε τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο.

Απευθυνόμενος στον κ. Δημόπουλο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος εξήρε το έργο και την προσφορά του, σε επίπεδο θεωρίας και ιδίως πράξης, στους τομείς της Αιματολογίας και της Ογκολογίας, σημειώνοντας ότι με τις πολυάριθμες διεθνείς διακρίσεις του κατέχει περίοπτη επιστημονική θέση παγκοσμίως και έχει συμβάλει ουσιωδώς στην ενίσχυση του κύρους του ΕΚΠΑ στην διεθνή επιστημονική κοινότητα.

Από την πλευρά του, ο πρύτανης, αφού τον ευχαρίστησε θερμά για την τιμή, αναφέρθηκε στην πολύτιμη συνδρομή του κ. Παυλόπουλου στο πανεπιστήμιο, όχι μόνο κατά τη διάρκεια της λαμπρής σταδιοδρομίας του ως καθηγητή της Νομικής Σχολής, αλλά και κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Προεδρία της Δημοκρατίας, με τη στήριξη που παρείχε στο Ιδρυμα.

«Ευχαριστώ και τους συνεργάτες μου, πολλοί από τους οποίους είναι σήμερα εδώ, διότι μαζί με αυτούς, σε δύσκολες συνθήκες, νομίζω ότι καταφέραμε και καταφέρνουμε, τουλάχιστον σε κάποιους τομείς της ιατρικής, να έχουμε διεθνείς διακρίσεις και αριστεία, προς όφελος πάντα των ασθενών μας», πρόσθεσε ο κ. Δημόπουλος.

O Προκόπης Παυλόπουλος απονέμει στον πρύτανη του ΕΚΠΑ τον Ανώτερο Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικος

Κατά την παρασημοφόρηση του προέδρου του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος Δαυίδ Σαλτιέλ, ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε στην προσφορά του, τόσο στην απόδοση του οφειλόμενου σεβασμού στην ιερή μνήμη των ελλήνων Εβραίων θυμάτων του Ολοκαυτώματος όσο και στην ανέγερση του Μουσείου του Ολοκαυτώματος στην Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Σαλτιέλ ευχαρίστησε από καρδιάς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, όχι μόνο για την τιμή, αλλά και για το δικό του έργο, υπενθυμίζοντας τη στήριξη στα ζητήματα που απασχολούν τους Ελληνες Εβραίους, τη σθεναρή στάση του στην καταπολέμηση του αντισημιτισμού, την υποστήριξή του στη δημιουργία του Μουσείου του Ολοκαυτώματος, καθώς και την προώθηση των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ.

«Η μάχη με τον αντισημιτισμό δεν είναι έργο, αλλά καθήκον. Η διατήρηση της μνήμης του Ολοκαυτώματος, η γνώση της Ιστορίας, η προβολή του μοναδικού ελληνοεβραϊκού πολιτισμού αποτυπώματος, η αναγνώριση από τη Γερμανία των ευθυνών της για το Ολοκαύτωμα και το χρέος της απέναντι στη μνήμη και τους έλληνες Εβραίους. Ολα αυτά είναι το αυτονόητο χρέος, αλλά και εγγύηση για το μέλλον μας. Στο ίδιο πνεύμα τάχθηκαν και οι ενέργειές μου για την προώθηση της Ελλάδας στον κόσμο. Η συνεργασία με ελληνικούς και ελληνο-εβραϊκούς οργανισμούς της Διασποράς, με εκπαιδευτικά ιδρύματα του εξωτερικού, με διεθνείς εβραϊκούς οργανισμούς, καθώς και οι αναβαθμισμένες σχέσεις Ελλάδας και Ισραήλ δίνουν καρπούς ανάπτυξης και προόδου, επιβεβαιώνοντας την πάγια πεποίθησή μας για ουσιαστικά αμοιβαία οφέλη», δήλωσε ο κ. Σαλτιέλ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...