272
Η Νίλσεν σε συνέντευξη Τύπου κατά την επίσκεψη του Ντίοναλντ Τραμπ στα σύνορα στις 5 Απριλίου | REUTERS/Kevin Lamarque

Παραιτήθηκε η υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας του Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 8 Απριλίου 2019, 11:31
Η Νίλσεν σε συνέντευξη Τύπου κατά την επίσκεψη του Ντίοναλντ Τραμπ στα σύνορα στις 5 Απριλίου
|REUTERS/Kevin Lamarque

Παραιτήθηκε η υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας του Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 8 Απριλίου 2019, 11:31

Παρελθόν για την κυβέρνηση Τραμπ είναι άλλο ένα βασικό στέλεχος, η υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας Κίρστεν Νίλσεν, η οποία παραιτήθηκε όσο ο Λευκός Οίκος συνεχίζει την αναδιαμόρφωση της πολιτικής που ασκεί ως προς το μεταναστευτικό ζήτημα.

Την είδηση είχε σπεύσει να ανακοινώσει ο Ντόναλντ Τραμπ από το Twitter, ο οποίος διευκρίνισε ότι ο Κέβιν ΜακΑλίναν, διευθυντής της Υπηρεσίας Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων, θα αναλάβει μεταβατικός υπουργός Εσωτερικών Ασφαλείας.

Σε δήλωσή της η Νίλσεν αναφέρει ότι ήταν η μεγαλύτερη τιμή της ζωής της η θητεία της στο υπουργείο. Δεν αναφέρεται στους λόγους παραίτησης, εξηγεί πάντως ότι έγινε «την κατάλληλη στιγμή».

Η 46χρονη Νίλσεν ανέλαβε το υπουργείο τον Δεκέμβριο του 2017. Τέθηκε επικεφαλής ενός υπουργείου με ευρείες αρμοδιότητες, το οποίο είναι επιφορτισμένο να εφαρμόσει ορισμένες από τις πλέον αμφιλεγόμενες πολιτικές της κυβέρνησης του προέδρου Τραμπ. Στόχος ήταν να μειωθεί ο αριθμός των μεταναστών από το Μεξικό και κράτη της κεντρικής Αμερικής που εισέρχονται παράτυπα στις ΗΠΑ.

Μεταξύ των πολιτικών το σχέδιο για την ανέγερση τείχους στα σύνορα με το Μεξικό αλλά και ο διαχωρισμός των ανήλικων μεταναστών από τις οικογένειές τους.

Ο Τραμπ επιμένει ότι οι αφίξεις μεταναστών στα νότια σύνορα της χώρας του αποτελούν κατάσταση «έκτακτης ανάγκης».

Πρόσφατα απείλησε να κλείσει τα σύνορα με το Μεξικό, εάν το Κογκρέσο δεν προωθήσει τροποποιήσεις στη νομοθεσία προκειμένου να κλείσουν αυτά που ο ίδιος αποκαλεί «παραθυράκια» υπέρ των μεταναστών. Αργότερα όμως υπαναχώρησε από την απειλή του.

Η Νίλσεν είχε επικριθεί έντονα από τους Δημοκρατικούς και είχε βρεθεί αντιμέτωπη με δύσκολα ερωτήματα στο Κογκρέσο.

Δεν ήταν πάντως η πρώτη φορά που αμερικανικά ΜΜΕ αναφέρονταν στην αποχώρηση της Νίλσεν. Τον Νοέμβριο η εφημερίδα Wall Street Journal είχε γράψει ότι ο Τραμπ είχε αποφασίσει να την αντικαταστήσει.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...