405
Ο Μπόρις Μποντάρεφ φέρεται να είναι ο πρώτος ρώσος διπλωμάτης που παραιτήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον πόλεμο στην Ουκρανία | Facebook

Παραίτηση ρώσου διπλωμάτη με επιστολή-κόλαφο κατά των Πούτιν και Λαβρόφ

Protagon Team Protagon Team 23 Μαΐου 2022, 16:20
Ο Μπόρις Μποντάρεφ φέρεται να είναι ο πρώτος ρώσος διπλωμάτης που παραιτήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον πόλεμο στην Ουκρανία
|Facebook

Παραίτηση ρώσου διπλωμάτη με επιστολή-κόλαφο κατά των Πούτιν και Λαβρόφ

Protagon Team Protagon Team 23 Μαΐου 2022, 16:20

Δριμύ κατηγορώ κατά του Βλαντίμιρ Πούτιν και του Σεργκέι Λαβρόφ εξαπέλυσε ο σύμβουλος της μόνιμης ρωσικής αντιπροσωπείας στον ΟΗΕ στη Γενεύη, Μπόρις Μποντάρεφ, που υπέβαλε την παραίτησή του διαμαρτυρόμενος κατά του πολέμου στην Ουκρανία.

Στη δήλωση-κόλαφο για την παραίτησή του, που μοίρασε σε διπλωμάτες στη Γενεύη, έγραψε: «Στα είκοσι χρόνια της διπλωματικής καριέρας μου, είδα διάφορες στροφές στη δική μας εξωτερική πολιτική, αλλά ποτέ δεν ένιωσα τέτοια ντροπή για τη χώρα μου, όσο την 24η Φεβρουαρίου αυτού του έτους.

»Ο επιθετικός πόλεμος που εξαπέλυσε ο Πούτιν κατά της Ουκρανίας, αλλά στην ουσία εναντίον όλου του δυτικού κόσμου, δεν αποτελεί μόνο έγκλημα κατά του ουκρανικού λαού, αλλά θα έλεγα μάλιστα ειδεχθές έγκλημα εναντίον του λαού της Ρωσίας, που με το παχύ γράμμα Ζ διέγραψε όλες τις ελπίδες και προοπτικές για μια ευημερούσα και ελεύθερη κοινωνία στην χώρα μας».

Ο Μποντάρεφ επισημαίνει ότι ένας από τους στόχους εκείνων που εξαπέλυσαν τον πόλεμο είναι να μείνουν για πάντα στην εξουσία, στον βωμό της οποίας είναι έτοιμοι να θυσιάσουν όσες ζωές χρειάζεται για αυτό. Ηδη έχουν σκοτωθεί χιλιάδες Ρώσοι και Ουκρανοί, τόνισε.

«Δυστυχώς είμαι αναγκασμένος να επισημάνω ότι αυτά τα είκοσι χρόνια, το επίπεδο του ψέματος και του ψευτοεπαγγελματισμού στο έργο του υπουργείου Εξωτερικών, συνεχώς μεγάλωνε. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια αυτό έγινε καταστροφικό», λέει ο Μποντάρεφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η καλύτερη απεικόνιση της παρακμής αυτού του συστήματος» υπήρξε ο επικεφαλής του υπουργείου Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ. «Μέσα σε 18 χρόνια, από ένας επαγγελματίας και μορφωμένος διανοούμενος, τον οποίο τόσο εκτιμούσαν οι συνάδελφοί μου, έγινε ένας άνθρωπος ο οποίος διαρκώς κάνει αντιφατικές δηλώσεις και απειλεί τον κόσμο (δηλαδή και τη Ρωσία επίσης) με πυρηνικά όπλα», δήλωσε ο Μποντάρεφ.

Σήμερα, το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας δεν ασχολείται καν με τη διπλωματία, συνέχισε. «Ολα ανάγονται στην υποδαύλιση του πόλεμου, του ψέματος, του μίσους. Αυτό εξυπηρετεί τα συμφέροντα λίγων, πολύ λίγων ανθρώπων, που με αυτόν τον τρόπο συμβάλλουν στην περαιτέρω απομόνωση και παρακμή της χώρας μου».

Η δήλωση που μοίρασε ο Μπόρις Μποντάρεφ στη Γενεύη

Ο Μποντάρεφ πρόσθεσε ότι υπήρξε διπλωμάτης για είκοσι χρόνια και το υπουργείο Εξωτερικών ήταν για τον ίδιο «το σπίτι του και η οικογένειά» του. «Ομως, απλώς δεν μπορώ να συμμετέχω πλέον σε αυτή την αιματηρή, χωρίς νόημα και εντελώς αχρείαστη ντροπή», κατέληξε στην δήλωση του.

Ο Μποντάρεφ είναι πιθανόν ο πρώτος ρώσος διπλωμάτης που ανακοινώνει ότι παραιτείται λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών προς το παρόν δεν έχει σχολιάσει την παραίτησή του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...