299
| George Vitsaras / SOOC

Παπαχριστόπουλος: Αύριο φεύγω από τους ΑΝΕΛ και πάω… ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 31 Ιανουαρίου 2019, 10:05

Παπαχριστόπουλος: Αύριο φεύγω από τους ΑΝΕΛ και πάω… ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 31 Ιανουαρίου 2019, 10:05

O Θανάσης Παπαχριστόπουλος το είπε. Τώρα απομένει να δούμε αν θα το κάνει. Θα παραδώσει λέει την έδρα του αύριο Παρασκευή, γεγονός που θα εγκαινιάσει ένα νέο επεισόδιο στο θρίλερ με την Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξ. Ελλήνων.

Μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον ΑΝΤ1, ο κ. Παπαχριστόπουλος, ο οποίος είχε δεσμευτεί να παραιτηθεί από τους ΑΝΕΛ μετά την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών –αυτή έγινε την περασμένη Παρασκευή– εξήγησε ότι είχε έτοιμη την παραίτησή του, αλλά δεν την έδωσε νωρίτερα για να μη διαλυθούν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες.

Σημειώνεται πως η έδρα του κ. Παπαχριστόπουλου περνάει στον υφ. Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, ο οποίος ουσιαστικά βρίσκεται εκτός ΑΝΕΛ. Εάν ο κ. Κουίκ κρατήσει την έδρα και ανεξαρτητοποιηθεί οι ΑΝΕΛ μένουν με τέσσερις βουλευτές και τον περίφημο Αριστειδη Φωκά που όμως δεν προσμετράται στην ΚΟ καθώς έχει εκλεγεί με την Ενωση Κεντρώων. Ετσι η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ διαλύεται.

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Παπαχριστόπουλος φαίνεται ότι έχει βρει τον δρόμο του και αυτός δείχνει προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα καταφέρει να ξαναμπεί στην Βουλή.

«Με ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ;» τον ρώτησε ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαδάκης.

Τοτε ο κ. Παπαχριστόπουλος δήλωσε πως αν του γίνει πρόταση, θα πει «ναι», γιατί όπως είπε «πιστεύω ότι λειτουργεί θετικά για τη χώρα». Είπε ότι όλο το προηγούμενο διάστημα «δέθηκε» με την κυβέρνηση και ότι ο Αλέξης Τσίπρας «έχει δεχθεί τεράστια συκοφαντία».

Ωστόσο αν και εξέφρασε τη στήριξή του στην κυβέρνηση, ξεκαθάρισε πως στην περίπτωση που ο Πρωθυπουργός του προσέφερε υπουργικό θώκο, δεν θα αποδεχόταν την πρόταση στην παρούσα στιγμή. «Αν σας δώσει υπουργείο δεν θα το πάρετε;» ρωτήθηκε ευθέως. «Οχι και δεσμεύομαι δημόσια, να με διασύρετε κ. Παπαδάκη», ήταν η απάντησή του υπό παραίτηση βουλευτή των ΑΝΕΛ.

Εφόσον πάει στον ΣΥΡΙΖΑ θα πρόκειται για τον τέταρτο σταθμό της καριέρας του μετά το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ του Αντ. Σαμαρά και τους ΑΝΕΛ.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...