277
Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης στην εκπομπή του Νίκου Σιωμόπουλου και της Στέλλας Γκαντώνα | Mega

Παπαθανάσης: Τα μέτρα είναι αρκετά, να μην απαιτηθούν άλλα

Protagon Team Protagon Team 3 Οκτωβρίου 2020, 11:03
Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης στην εκπομπή του Νίκου Σιωμόπουλου και της Στέλλας Γκαντώνα
|Mega

Παπαθανάσης: Τα μέτρα είναι αρκετά, να μην απαιτηθούν άλλα

Protagon Team Protagon Team 3 Οκτωβρίου 2020, 11:03

Ενώ ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για κλείσιμο της εστίασης από τις 22:00 (αντί για τα μεσάνυχτα που ισχύει σήμερα), ο αναπληρωτής του Νίκος Παπαθανάσης δηλώνει ότι τα μέτρα είναι αρκετά.

Σε δηλώσεις του το Σάββατο στο Mega, o κ. Παπαθανάσης επισήμανε ότι η Πολιτική Προστασία και η ειδική επιτροπή λοιμωξιολόγων παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και τα επιδημιολογικά δεδομένα και αξιολογούν  καθημερινά την κατάσταση.

Τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί θα εκτιμηθούν, θα αξιολογηθεί η αποτελεσματικότητά τους κι έπειτα θα κριθεί εάν είναι απαραίτητο να ληφθούν περαιτέρω μέτρα, τόνισε. Υποστήριξε ακόμη πως η κατάσταση είναι πλέον σταθερή, μπορεί να παρακολουθηθεί και να ιχνηλατηθεί.

Ειδικότερα, για τις δηλώσεις κ. Γεωργιάδη για κλείσιμο καταστημάτων εστίασης από τις 22:00, είπε πως αυτό συμβαίνει σε άλλες χώρες του εξωτερικού και πως όλα κρίνονται με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα. Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει έτοιμο μέτρο για να ανακοινωθεί, τόνισε. «Πρέπει να κατανοήσουμε ότι τα μέτρα είναι αρκετά, να μην απαιτηθούν άλλα», δήλωσε σχετικά.

Για το κλείσιμο των περιπτέρων είπε πως όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία είναι στο τραπέζι για τη στήριξη των επιχειρήσεων που πλήττονται και πως το Νοέμβριο αναμένεται ο 4ος κύκλος της επιστρεπτέας προκαταβολής. Επιπλέον στις 12 Οκτώβρη έρχεται το ταμείο εγγυοδοσίας με ένα πακέτο 3,5 δισ.

«Η κυβέρνηση δεν θα σταματήσει με δέσμες μέτρων να στηρίζει τους επαγγελματίες», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τη χρήση της μάσκας σε κλειστούς και σε ανοιχτούς χώρους, υποστήριξε πως δεν είναι ένα σίγουρο μέτρο που θα ανακοινωθεί και πως αναμένεται η εξέλιξη, ενώ για τα μέσα μαζικής μεταφοράς ισχυρίστηκε πως γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια με προσθήκη επιπλέον λεωφορείων και βελτίωση της συχνότητας του μετρό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...