334
|

Παπακώστα: Αν εξυπηρετεί το εθνικό συμφέρον, θα ψηφίσω τη Συμφωνία των Πρεσπών [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 4 Οκτωβρίου 2018, 14:35

Παπακώστα: Αν εξυπηρετεί το εθνικό συμφέρον, θα ψηφίσω τη Συμφωνία των Πρεσπών [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 4 Οκτωβρίου 2018, 14:35

Ετοιμη να ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών αν αυτό επιτάσσει το εθνικό συμφέρον, δήλωσε η πρώην βουλευτής της ΝΔ και νυν υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα ότι δεν μπήκε στην κυβέρνηση μόνο και μόνο για να της προσφέρει μία ακόμη σίγουρη ψήφο στο μέτωπο του Μακεδονικού.

«Δεν ανήκω στην κατηγορία αυτών που ύψωσαν σημαία σε καμία από τις δύο πλευρές», είπε σε δηλώσεις της στον ΑΝΤ1 και χαρακτήρισε «λανθασμένη» και «βλαβερή για την πολιτική» την όλη στρατηγική στο ζήτημα.

Σε κάθε περίπτωση, υποστήριξε, «δεν είμαστε ακόμα μία θετική ψήφος». «Θα ζυγίσουμε τη συμφωνία και στη ζυγαριά θα γείρει το εθνικό συμφέρον. Αν εξυπηρετεί το εθνικό συμφέρον, θα την ψηφίσουμε» όταν και αν έρθει στη Βουλή, απάντησε στο σχετικό ερώτημα που της έγινε, επισημαίνοντας πως αν «ήταν επωφελής για τους Σκοπιανούς, θα πήγαιναν και θα την ψήφιζαν με χέρια και πόδια». Διαχώρισε ωστόσο «την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση από την ψήφο στη συμφωνία».

«Εμείς στο ΝΕΟ (σ.σ. το κόμμα που έχει ιδρύσει) έχουμε καθαρή θέση στο ζήτημα της ΠΓΔΜ, σε αντίθεση με τον Μητσοτάκη, που φέρει ως κομιστή την Σπυράκη», παρατήρησε χαρακτηριστικά η υφυπουργός του Αλέξη Τσιπρα και στη γραμμή της Κουμουνδούρου έκανε λόγο για «Σπυράκη Gate».

Όσο για την κριτική που της ασκείται ότι μπήκε στην κυβέρνηση προκειμένου να προσφέρει, ως αντάλλαγμα, μία ακόμη «σίγουρη» ψήφο στη Συμφωνία των Πρεσπών, η κυρία Παπακώστα απάντησε ότι δεν ήθελε καρέκλα, αλλά της «δόθηκε από τον λαό». Όπως ισχυρίστηκε, για τη συμμετοχή της στην κυβέρνηση, υπήρξαν δύο προϋποθέσεις «η σύγκλιση στα θέματα ασφάλειας και στα θέματα εξωτερικής πολιτικής».

«Εγώ», επανέλαβε, «είμαι της καραμανλικής σχολής σκέψης»,  «η καραμαλνική σχολή δεν έχει να κάνει με αυτούς που φέρουν το επώνυμο του Καραμανλή», εξήγησε, και στην παρατήρηση ότι ενώ προ ετών ασκούσε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, σήμερα δηλώνει περήφανο μέλος της, θέλησε να πει ότι «τότε ήταν ένας διαφορετικός Τσίπρας και διαφορετικός κυβερνητικός σχηματισμός».

«Το Φεβρουάριο του 2015», ανέφερε, «ο Τσίπρας έκανε την αυτοκριτική του, και μετατοπίστηκε προς το μεσαίο χώρο και ορθά έκανε, γιατί οι πολιτικές που εφαρμόζει, οι κεντροδεξιές, είναι δοκιμασμένες».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...