409
Ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος επιμένει ότι αποτελεί μέρος της λύσης για τη Folli Follie. Mόνο αν αποχωρήσεις, του απαντούν οι ομολογιούχοι | Τwitter

Folli Follie: Tζώρτζη (Κουτσολιούτσο) φύγε και συ!

Protagon Team Protagon Team 4 Οκτωβρίου 2018, 13:50
Ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος επιμένει ότι αποτελεί μέρος της λύσης για τη Folli Follie. Mόνο αν αποχωρήσεις, του απαντούν οι ομολογιούχοι
|Τwitter

Folli Follie: Tζώρτζη (Κουτσολιούτσο) φύγε και συ!

Protagon Team Protagon Team 4 Οκτωβρίου 2018, 13:50

Με τον χρόνο να κυλά εις βάρος της Folli Follie και την κρίσιμη για την επόμενη ημέρα της εταιρείας γενική συνέλευση να πηγαίνει από αναβολή σε αναβολή, πληθαίνουν οι πιέσεις για την πλήρη αποχώρηση της οικογένειας Κουτσολιούτσου από το μάνατζμεντ -ως υπεύθυνης για το μεγαλύτερο εταιρικό σκάνδαλο των τελευταίων δεκαετιών στην Ελλάδα.

Η «καμπάνα» πλέον χτυπά για τον νυν διευθύνοντα σύμβουλο και εκτελεστικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου, Τζώρτζη Κουτσολιούτσο, ο οποίος ναι μεν τέθηκε επικεφαλής της ομάδας διαχείρισης κρίσης στην εισηγμένη, αλλά μέχρι σήμερα δεν είναι σε θέση να παρουσιάσει απτά αποτελέσματα. Και αυτό ενώ η Folli Follie καλείται να παρουσιάσει ένα πειστικό σχέδιο στους πιστωτές της μέσα σε λιγότερο από δύο μήνες, οπότε θα συζητηθεί το αίτημα που έχει καταθέσει για υπαγωγή στο άρθρο 106α του Πτωχευτικού.

Ο CEO μπορεί να επιμένει στη λύση της αναδιάρθρωσης μέσω του Πτωχευτικού, κάτι τέτοιο όμως -εκτός από την εξεύρεση πρόθυμου επενδυτή- απαιτεί και την οριστικοποίηση των αναμορφωμένων οικονομικών καταστάσεων του ομίλου, οι οποίες στη συνέχεια θα πρέπει να ελεγχθούν από ανεξάρτητο ορκωτό ελεγκτή.

Προς το παρόν η FFG, μετά την αποχώρηση της  Rothschild, διόρισε την Deloitte ως κύριο χρηματοοικονομικό σύμβουλό της στις επαφές με πιθανούς επενδυτές και  στην προσπάθεια κατάρτισης ενός ικανοποιητικού σχεδίου οικονομικής αναδιάρθρωσης, σε συνεργασία με τον διευθυντή αναδιάρθρωσης (CRO) του ομίλου, Δημήτρη Κουβάτσο.

Παρά τις  παραιτήσεις όμως, των Δημήτρη και Καίτης Κουτσολιούτσου από τις θέσεις του προέδρου και της αντιπροέδρου αντίστοιχα, η απροθυμία ελεγκτικών οίκων να αναλάβουν την αναμόρφωση των οικονομικών καταστάσεων της εισηγμένης παραμένει. Ενδεικτική του κλίματος δυσπιστίας άλλωστε είναι η αδυναμία – δυσκολία αντικατάστασης των παραιτηθέντων μελών του δ.σ.

Μετά και τη δημοσιοποίηση του προκαταρκτικού πορίσματος της Alvarez & Marshal που αποκάλυψε τη “φούσκα” από τις ασιατικές δραστηριότητες του ομίλου (που αποτελούσαν το 68% του συνολικού τζίρου) και τις παραποιήσεις των λογιστικών καταστάσεων, εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να παραδοθεί στον οικονομικό εισαγγελέα και το πόρισμα της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων (ΕΛΤΕ) για την πολύκροτη υπόθεση, ενώ παράλληλα θα ενεργοποιηθεί η διαδικασία της ακρόασης του ελεγκτή της FFG, Γ. Βαρθαλίτη, από την πειθαρχική επιτροπή της ΕΛΤΕ.

Με τα ανωτέρω δεδομένα οι ομολογιούχοι αξιώνουν την άμεση αποχώρηση (και) του υιού των αποχωρησάντων, του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου, ως μέσο εκτόνωσης της κατάστασης, προκειμένου να ληφθούν οι αναγκαίες αποφάσεις για την αναδιάρθρωση της εταιρείας, την ώρα που η καθοριστική για τις όποιες εξελίξεις (και προγραμματισμένη για τις 10/2) γενική συνέλευση πάει από αναβολή σε αναβολή.

Στο πλαίσιο αυτό η λύση που προκρίνεται αφορά τον ορισμό μιας νέας, εντελώς ανεξάρτητης τεχνοκρατικής διοίκησης που θα οδηγήσει τη Folli Follie στην επόμενη ημέρα.

 

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...